Látogatottsági rekord a Kecskeméti Múzeum tihanyi vendégkiállításán

Vissza a címlapra

Mint korábban megírtuk, 2019. július 16. és augusztus 25. között rendezték meg a Tihanyi Bencés Apátságban „Evezz a mélyre" - Kortárs keresztény művészeti gyűjtemény a Kecskeméti Katona József Múzeumból - címmel a Kecskeméti Múzeum vendégkiállítását.

Az ifj. Gyergyádesz László művészettörténész, osztályvezető által rendezett kiállítás új látogatottsági rekordot hozott a múzeum történetében, hiszen a tihanyi bemutatót 6 hét alatt nem kevesebben, mint 59.892-en tekintették meg a helyszínen.

Az elsősorban a Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálékra támaszkodó gyűjteményt 2000-ben kezdte el fejleszteni ifj. Gyergyádesz László a múzeum képző- és iparművészeti egységén belül, melynek eredményeképpen jelenleg már több mint 400 alkotásból áll. A tihanyi a 15. volt a sorban a kecskeméti kollekciót egy-egy válogatást keretében bemutató kiállítások között. Csak néhány helyszin ezek közül: Vigadó (Budapest), Erdős Renée Ház (Budapest), Zsinagóga Galéria (Eger), Pécsi Galéria, Koszta József Múzeum (Szentes). Az eddigi rekordot a budapesti Szent István Bazilikában 2015 tavaszán megrendezett tárlat tartotta 56 ezer látogatóval, és ezt írta most felül Tihany az 59.892 érdeklődővel.

Képgalériánk (és vezető fotónk) 2019. július 19-én, a tihanyi megnyitón készült!