Csapatépítés – Csendesnapon készült a tanévre a Kecskeméti Református Általános Iskola tantestülete

Vissza a címlapra
Csapatépítés – Csendesnapon készült a tanévre a Kecskeméti Református Általános Iskola tantestülete

A kecskeméti református oktatás 454. évében, a Kecskeméti Református Általános Iskola fennállásának 25. tanéve előtt, a Lakiteleki Népfőiskolán, csodálatos környezetben, 72 fő részvételével került sor augusztus 24-én a tantestület évkezdő csendesnapjára. (Fotók: Telekes Tamás)

A nap eseményei, programja, a megfogalmazott gondolatok, bizonyítékai annak a ténynek, hogy a legnagyobb megpróbáltatások idején is a hit, az egymásra figyelés és az együtt végzett munka összekovácsolhat egy közösséget a közös célok érdekében. A közös együttlét lehetőséget adott a kimondatlan gondolatok feltárásával a múlt feldolgozására, a megerősödésre a munkatársi közösségben, a közös jövő tervezésére.

A munkatársi közösség együttgondolkodását kiváló mentálhigiénés szakemberek segítették a modern csapatépítés eszközeivel. Három csoportban került sor a jelen „Refi" értékeinek megfogalmazására.

A pedagógusok a hit, a szeret, a szakmai tudás, az összefogás és a közösség fogalmakban alkották meg azt az öt oszlopot, amelyre épülhet a megújuló intézmény küldetése, eszmeisége és munkája.

A nap végén a három csoport egy-egy vidám jelenetben mutatta be, hogy milyen jövőbeli iskolát szeretnének a tanulók, a szülők és a tanárok. Az iskola munkatársai egyéni értékeléseikben is megfogalmazták, hogy a napi program alkalmat adott arra, hogy mindenki megerősödhessen abban, hogy jó helyen van, egy kiváló tantestület tagjaként örömmel végezheti a mindennapok feladatait a rá bízott gyermekek között.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK:

Kecskeméti Református Általános Iskola: „Nem az elkülönülés, hanem az integráció a célunk"

Galéria (11 kép)

Összes kép letöltése