A Református Gimnázium és a városi hittanoktatásban részt vettek konfirmációja Kecskeméten

Vissza a címlapra

A városi hittanoktatásból - 10 kecskeméti középiskolából - valamint a Kecskeméti Református Gimnáziumból összesen 40 középiskolás fiatal konfirmált 2020. október 18-án a kecskeméti református templomban.

Mint megelőző cikkünkben megírtuk, a kecskeméti reformátusoknál hagyományosan a pünkösdi időszakban történik a konfirmáció, ami azonban ebben az évben a vírusjárvány első hulláma miatt elmaradt.

Így a Kecskeméti Református Általános Iskolában a 2019/2020-as tanévben végzett és elballagott nyolcadikosok közül 35 diáknak 2020. október 18-án, vasárnap délelőtt volt a konfirmációja a kecskeméti református templomban. Ezt az istentiszteletet követte nem sokkal később az a konfirmációs istentisztelet, amelyen városi hittanoktatásból 20, a Kecskeméti Református Gimnáziumból pedig ugyancsak 20 középiskolás fiatal konfirmált.

A konfirmálók közül 7 fiatal - ketten a gyülekezeti csoportból, öten pedig a Kecskeméti Református Gimnáziumból - még nem részesültek a keresztség sákramentumában, ezért megelőzően az ő keresztelésükre került sor az istentiszteleten.

Képgalériánkban (lent) a Kecskeméti Református Gimnázium diákjai és a városi hittanoktatásban résztvettek konfirmációi istentiszteletén készült fotókat találják, a videóban pedig az istentisztelet teljes felvételét tekinthetik meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK:

A Kecskeméti Református Általános Iskola diákjai konfirmáltak vasárnap