A Kecskeméti Református Általános Iskola diákjai konfirmáltak vasárnap

Vissza a címlapra

A kecskeméti reformátusoknál hagyományosan a pünkösdi időszakban történik a konfirmáció, ami azonban ebben az évben a vírusjárvány első hulláma miatt elmaradt.

Így a Kecskeméti Református Általános Iskolában a 2019/2020-as tanévben végzett és elballagott nyolcadikosok (8.a, 8.b, 8.c, 8.d) közül 35 diáknak 2020. október 18-án, vasárnap délelőtt volt a konfirmációja a kecskeméti református templomban.

A gyermekek és az ifjúság vallásos nevelésének célja a konfirmáció eseménye: a konfirmandus személyes döntése Krisztus és az Ő egyháza mellett.

A konfirmáció értelme az, hogy a megkeresztelt ember, mint aki elnyerte a hit ajándékát, a gyülekezet nyilvánossága előtt tesz bizonyságot Krisztus mellett hozott személyes döntéséről. A döntés magába foglalja a bűnbánat, a megtérés Lélek által munkált eseményét és a bűnbocsánat evangéliumának meghallását. E döntés kifejezésével a hívő betagolódik Krisztus testébe, szolgáló közösségébe.

Képgalériánkban (lent) az általános iskola konfirmációi istentiszteletén készült fotókat találják, a videóban pedig az istentisztelet teljes felvételét tekinthetik meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK:

A Református Gimnázium és a városi hittanoktatásban részt vettek konfirmációja Kecskeméten