A kecskeméti Balogh Andrea Johanna a Sajtószabadság-díj egyik kitüntetettje

Vissza a címlapra
A kecskeméti Balogh Andrea Johanna a Sajtószabadság-díj egyik kitüntetettje

A Magyar Újságírók Közössége (MÚK) által több mint húsz éve minden esztendőben átadott Petőfi Sándor Sajtószabadság-díj idei kitüntetettjei Balogh Andrea Johanna egészségügyi újságíró, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) főosztályvezetője, valamint Mohai Gábor rádiós és televíziós személyiség, előadóművész. Lovas Dániel, a MÚK elnöke a csütörtöki ünnepség után elmondta: a kecskeméti származású Balogh Andrea Johannának az onkológiai újságírás területén nyújtott teljesítményét ismerték el.

Balogh Andrea Johanna szakújságíróként, rovatvezetőként, key account menedzserként 2000-2004 között rendszeresen közölt írásokat a nyomtatott sajtóban az egészségügy aktuális kérdéseiről. Rendező-szerkesztőként 38 filmet készített eddig egészségügyi témakörökben, amelyeket számos televíziós csatorna műsorára tűzött a Duna Tv-től a regionális televíziókig.

2004-ben indította egészségügyi műsorát Gyógyhatás címmel, melyben minden héten elismert szakemberekkel beszélgetett a különféle betegségek megelőzéséről, kezelési lehetőségeiről és a rehabilitációról, továbbá a helyes életmód lelki-testi összetevőiről.

2004-től az Országos Onkológiai Intézet sajtókommunikációs vezetője volt és kiemelten foglalkozott a rosszindulatú daganatos betegségek gyógyítását kísérő hatékony kommunikációval, a hiteles információk széleskörű terjesztésével a lakosság felé. Előadásokat tart és tudományos írásokat is megjelentet az egészségügyi kommunkációról, szakterülete és kutatási területe az orvos-beteg kommunikáció az onkológiai ellátásban.

2017-ben az Újkollégiumban konferenciát szervezett nagyapja, dr. Balogh László református esperes születésének 100. évfordulója emlékére, akiről emlékkötetet is megjelentetett.

Jelenleg az Emberi Erőforrások Minisztériuma Miniszteri Kapcsolatok Főosztályának főosztályvezetője.

Galéria (6 kép)

Összes kép letöltése