Vallásról, gyógyításról és kommunikációról rendeztek konferenciát az Újkollégiumban

Vissza a címlapra
Vallásról, gyógyításról és kommunikációról rendeztek konferenciát az Újkollégiumban

A vallás, a gyógyítás, a gyógyulás, a kommunikáció és a mindezekben megjelenő "emberszeretet" összefüggéseiről, kérdéseiről rendeztek konferenciát csütörtökön a Kecskeméti Református Újkollégiumban lelkipásztorok, kommunikációs szakemberek, városi képviselők és orvosok részvételével.

A reformáció 500. évfordulójához kapcsolódó szimpóziumon megemlékeztek a száz éve született Balogh Lászlóról, a Bács-Kiskunsági Református Egyházmegye néhai esperes-lelkipásztoráról is, aki lelkészként és városi tanácstagként sokat tett Kecskemétért, a megyéért és egyházmegyéért.

A gyülekezetek segítségével 1945 és 1975 között négy új templom, tizenhárom imaház, tíz parókia, több gyülekezeti terem épült vagy újult meg, a harminc év alatt pedig két új orgonával és egy kiállítóteremmel gyarapodott az egyházmegye. Az 1980-ban tiszteletbeli esperesként elhunyt Balogh László szolgálata során kiemelt figyelmet fordított a lelkigondozásra, így család- és kórházi látogatásokra is.

A szimpózium témái között szerepelt az onkológiai betegellátás, a betegek és hozzátartozóik lelkigondozása. Az egymás közötti minőségi kommunikáció, a "közös nyelv" fontosságát fókuszba állító kecskeméti konferencián kerekasztal-beszélgetést is tartottak Reformáció és történelem címmel.

(MTI)