Vasárnap tartják Kecskemét körül a IV. SZÉP Kihívás Kerékpáros Teljesítménytúrát

Vissza a címlapra

A Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete 2018. május 6-án immár negyedik alkalommal szervezi meg a SZÉP Kihívás kerékpáros teljesítménytúrát. Több mint kétszáz kilométer két keréken, ellenőrzőpontokkal, mindenki előtt nyitva álló lehetőséggel, hogy próbára tegye magát, és kiderüljön, képes-e ezt a szimbolikus, egyben nagyon komoly teljesítményt kihozni magából.

A teljesítménytúra Kecskemét városa körül zajlik, a település közigazgatási határain kívül, alacsonyforgalmú közutakon. Ezért ha valaki esetleg elfárad, és nem kívánja teljesíteni a 200 kilométeres távot, pihenést követően gyorsan visszaérhet a túraközponthoz. A SZÉP Kihívás egyben felkészülés is a késő tavasszal, kora nyáron megrendezésekre kerülő egynapos Balaton-kerülésekre, ahol ugyanez a szimbolikus 200 km vár a résztvevőkre.

Az esemény fővédnöke Boronkay Péter, kétszeres paratriatlon-világbajnok, riói paralimpiai résztvevő.

A rajt együtt zajlik, a mezőny rendőri segítség mellett egy csapatban teszi meg az első kilométereket. Majd az elengedés után mindenki a „maga urává válik", és saját tempójában - ahogy neki kényelmes - teljesítheti a SZÉP Kihívást. A túra végén emléklapokat osztanak, illetve díjazzák a legfiatalabb és legtapasztaltabb résztvevőket: külön a hölgyek és az urak között. Sorrendet nem hirdetnek, ezzel is kiemelve, ez nem verseny, hanem hagyományos értelemben vett teljesítménytúra, ahol önmagunk legyőzése a cél.

A kecskeméti szervezés eddigi eredményei várakozáson felüliek. Az első alkalommal 119, a második évben 212, tavaly pedig már 350 részvevő indult el, és mindhárom esetben nagyjából kétharmaduk teljesítette is szintidőn belül a távot.

Rajt: 2018. május 6-án, vasárnap 8:00 óra, Auchan parkoló.

AZ ÚTVONAL: