Újabb éremeső a kecskeméti parasportolóknak!

Vissza a címlapra

Tiszagyendán rendezték meg a magyarországi Parakerékpáros Európa Kupát, ahol 7 nemzet sportolói 9 kategóriában mérték össze erejüket. Magyarországot többek között a Mercedes-Benz Gyár KMSE két sportolója Farkas Mihály és Császár Attila képviselte, akik nem jöttek haza üres kézzel.

- Az én kategóriámban 46 kilométert kellett teljesíteni a Tisza gáton, ahol 2 körből állt a táv - nyilatkozta Császár Attila. - A 36 fokos melegben, a pálya is ontotta magából a forróságot. Nagy lendülettel indult a mezőny, mindenki szeretett volna egy kis előnyt szerezni magának. A sík terep mellett az egyre erősödő szél sem könnyítette meg a dolgunkat. Számomra mentálisan is nehéz volt a verseny a monoton táj és a változatlan terep miatt. Szerencsére sokáig tudtam menni a fő bollyal, így segítettek a holtpont legyőzésére. Kategóriámban első helyezést értem el, aminek nagyon örültem.

- A Hungaroringen megrendezett országos bajnokság után most sokkal elégedettebb vagyok a teljesítményemmel - mondta Farkas Mihály. - Még csak most tanulom úgy beosztani az erőmet, hogy az pont a cél után fogyjon el. Hosszú még az út, de úgy érzem, jó irányba haladok. Életemben először kategóriámban a dobogó harmadik fokára állhattam fel, az érzés leírhatatlan!

A Mercedes-Benz Gyár KMSE sportolói is értékes pontokat szereztek Magyarország számára a világranglistán.