TORN-ÁSZOK: Tehetséggondozó programot valósít meg a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola

Vissza a címlapra
TORN-ÁSZOK: Tehetséggondozó programot valósít meg a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola

A Kecskeméti Tankerületi Központ vissza nem térítendő támogatást nyert a Nemzeti Tehetség Program „A hazai és határon túli sporttehetségeket fejlesztő tehetséggondozó programok támogatása" pályázati konstrukción, melynek kedvezményezettje a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolája. Támogatott pályázati programjának azonosító száma: NTP-SFT-18-0004.

A „TORN-ÁSZOK" címet viselő projekt 2018. szeptember - 2019. június közötti időszakban valósul meg. A program célja, hogy a megvalósítás során alkalmazott változatos feladatokkal, módszerekkel fejlessze a sporttehetségek inkluzív és proaktív gondolkodását, önismeretét. További célja, hogy a torna, mint alapozó, majd mint versenysport pozitív változást hozzon a sportolók tanulási attitűdjének alakulásában, egészségi állapotában, életvitelében, fejlessze az együttműködési képességeiket, a kritikus gondolkodásukat, a toleranciájukat és az empátiájukat. A megvalósítási időszakban a program célcsoportját alkotó nyolc lánytornász a sporttehetség kibontakozását segítő integratív szemléletű foglalkozás-sorozaton vesz részt, amelynek témái között megtalálhatóak a kommunikációt, önismeretet, problémamegoldást, döntéshozatalt fejlesztő tevékenységek éppúgy, mint a stresszkezelést támogató technikák, valamint az edukinesztetikai gyakorlatok elsajátítása.

A program szerves részét képezi a szülőknek szóló ismeretátadó workshopok lebonyolítása, amely során a sporttehetségek fejlődését támogató szülői háttér, a szülőkkel való együttműködés erősítésére helyezik hangsúlyt.

A „TORN-ÁSZOK" projekt a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósul meg.

Galéria (13 kép)

Összes kép letöltése