Teher nélkül fogadja a NEKÁ-t a KTE-Piroska Szörp

Vissza a címlapra
Teher nélkül fogadja a NEKÁ-t a KTE-Piroska Szörp

Közeledik a szezon vége, és többé-kevésbé eldőlt, hogy az Eger és a KTE-Piroska Szörp búcsúzik az élvonaltól. A Nemzeti Kézilabda Akadémia fiatal csapata tehát biztos bennmaradó - következésképpen két olyan gárda találkozik pénteken a Messzi István Sportcsarnokban, amely teher nélkül kézilabdázhat.

A NEKA és a KTE decemberben már megmérkőzött egymással, akkor nagy küzdelemben a NEKA győzött, 3 góllal (32-29).

Az akadémisták formáját nehéz megítélni; ebben a naptári évben csupán egyetlen bajnoki mérkőzést nyertek, ám azt éppen legutóbb, a Fejér-B.Á.L. Veszprém ellen (28-25). Ezzel el is dőlt, hogy a fiatalok jövőre is az NB I-es keret tagjai lesznek.

A KTE számára pislákolt még a remény, hogy a Budakalász elleni győzelemmel (29-22) egy olyan sorozat kezdődik, amelynek a bennmaradás a vége, ám előbb az Egertől (32-25), majd a Dabastól is (31-25) kikaptak a hírös városiak, így a pályán már biztosan nem őrizhetik meg élvonalbeli tagságukat.

Pénteken tehát egy felszabadult és egy kevéssé boldog gárda találkozik a pályán; a Kecskemét mindenképpen törekedni fog arra, hogy méltóképpen zárja le ezt az évet, és az utolsó három meccsen izgalmasan kézilabdázzon.

Fontos információ a szurkolók számára, hogy a csapat utolsó, Csurgó elleni hazai mérkőzése az előzetesen megadottól eltérően május 28-án szombaton, 17 órakor lesz a Messzi István Sportcsarnokban.

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): - Szeretnénk megnyerni a hazai mérkőzésünket, szeretnénk a kilátogató szurkolóknak örömet okozni. A tét egyik csapatot sem nyomja, így szép megoldásokkal tarkított mérkőzésre számítok.

KTE-Piroska Szörp - NEKA

Férfi kézilabda NB I., 24. forduló

2022. május 13. péntek, 18:00

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Vezeti: Felhő, Öcsi