Sikeresen szerepeltek a Kecskeméti TE súlyemelői a Junior Országos Bajnokságon

Vissza a címlapra

Oroszlányban rendezték a Junior Országos Bajnokságot, melyre a Kecskemétről tíz versenyző jutott be az eredményeik alapján.

A női mezőnyből kiemelkedett Árva Cintia, aki 53 kg-os súlycsoport 155 kg-os (70;85) eredménnyel védte meg bajnoki címét. Az aranyérem mellett ifjúsági korcsoportban 70 kg-ra javította a szakítás országos csúcsát, és beállította junior korcsoportban a 16 éve fennálló országos csúcsot. Eredményhirdetéskor kétszer szólították dobogóra Cintiát, mert az Országos Bajnokság Legjobb versenyzőjének járó serleget is a kecskeméti versenyző nyerte, a békéscsabai Mitykó Veronika és a szombathelyi Boros Viktória előtt.

Klajó Kinga szintén az 53 kg-os súlycsoportban indult és egyéni legjobbját megjavítva negyedik helyezést szerzett, korábban az ifjúsági országos bajnokságon aranyérmes volt.

enke Virág 69 kg-os súlycsoportban szerepelt először országos bajnokságon, sikeresen mutatkozott be, hatodik helyen zárta a versenyt.

Férfiaknál Nagy Noel már tapasztalt versenyzőként lépett dobogóra súlycsoportjában 69k-ban nagy csatában lett ezüstérmes 247 kg-os eredménnyel, ami részére azt jelentette, hogy a férfi mezőny második legjobb versenyzője lett.

Szokolai László újoncnak számít a kecskeméti csapatnál, de ennek ellenére már részt vett a Milánóban megrendezett Európabajnokságon. Laci a +105 kg-os kategóriában 10 kg-ot javítva legjobb eredményét 240 kg-ig (115;125) jutott és hasonlóan az Ifjúsági OB-hoz ezüstérmes lett a juniorok között is.

Balczer Róbert is +105 kg-ban küzdött a helyezésekért és negyedik helyezett lett.

Nagy Dániel 85 kg-os súlycsoportban 241 kg-ot (111;130) teljesített ami részére bronzérmet jelentett a juniorok között. Kocsis Bálintnak ugyanebben a kategóriában sikerült a pontszerző hatodik helyen fejezte be a versenyt.

Istenes Richárd és Bende Kristóf 62 kg-os súlycsoportban debütáltak és értékes nyolc és kilencedik helyen végeztek.

Árva Cintiának az országos bajnokság volt az utolsó verseny az Ifjúsági Olimpia előtt és nagyon jól sikerült a főpróba - mondta Bálint Csaba vezetőedző - és a többi versenyzőnk is sikeresen szerepelt megjavítva egyéni legjobb eredményüket. Szokolai László ezüstérme mindkét korosztályban (ifjúsági és junior) több mint biztató, Lacival, Takács Erika foglalkozik és irányítja az edzéseit. Nagy Noel rutinos versenyzőként versenyzett és csak nagy csatában maradt alul az aranyéremért vívott csatában.

Következő megmérettetés a kecskeméti súlyemelők részére a felnőtt országos bajnokság lesz.