Sikeres nemzetközi versenyek a Mercedes-Benz KMSE-nél

Vissza a címlapra

Az elmúlt hétvégén megkezdődött a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár KMSE sportolóinak is a nemzetközi versenyszezon.

A Magyar parakerékpárosok válogatott tagajaiként a KMSE bringásai, Császár Attila és László Attila vehettek részt parakerékpár Európa Bajnokságon az ausztriai Schwanenstadtban. A versenyzőknek két megmérettetésen kellett megmutatni tudásukat: egy 12 kilométeres időfutamon, a másnap pedig egy majd 5 kilométeres technikás körpályán.

Az időfutamon mindkét versenyzőnek a saját kategóriája 8. helyén sikerült átgurulni a célegyenesen.

A mezőnyversenyen érdekessége, hogy a tandemek kivételével minden kategória egyszere rajtolt. Nagy sebességgel indult a verseny, ahol Császár Attila sajnos már az első körben leszakadt az élmezőnytől. Egy kisebb üldözőboly verbuválódott magyar, osztrák és svájci bringásokból, melyhez sikerült csatlakoznia. A második körben László Attilát utolérve átgondolt versenyzéssel, egymást segítve csökkentették a hátrányukat. Császár Attila és László Attila is kategóriájukban a 8. helyen értek célba.

- Köszönöm a bizalmat és a lehetőséget a Magyar Kerékpáros Szövetség Para szakágának, a Magyar Paralimpia Bizottságnak és nem utolsó sorban a Mercedes-Benz Gyár KMSE és Boronkay Péter segítségét a felkészülésben - nyilatkozta László Attila a versenyt követően.

Június első hétvégéjén a bringások mellett Boronkay Péter többszörös Világ- és Európabajnok paratriatlonista is versenyzett a World Triathlon Series következő állomásán. Az angliai Leedsben Péter az idei év első kvalifikációs nemzetközi triatlon versenyén kapott indulási jogot a nemzetközi szövetségtől. Már az utazás sem volt zökkenőmentes. Nem érkezett meg időben a kerékpárja, így a verseny előtti napon csak nézőként tudott kimenni a pályabejárásra. Arról nem is beszélve, hogy szigorú óvintézkedéseket vezettek be a szervezők, amely azt jelentette, hogy ki sem léphettek szállodai szobájukból, csak a pályabejárás és a verseny idejére. A mezőny erős volt, hiszen minden ellenfél a Paralimpiára való kijutáshoz szükséges pontokért indult: Péter az előkelő 13. helyen futott át a célvonalon.

- A következő hetekben még két világkupa verseny lesz egymást követő hétvégén, azonban én ezeken már nem kívánok részt venni - mondta Boronkay Péter. - Most a család mellett van a helyem, hiszen feleségem Kata a 9.hónapban jár második gyermekünkkel, így bármelyik pillanatban érkezhet Ákos kisfiúnk kisöccse. Szombaton még rajthoz állok a Középtávú (1.9km úszás/90km kerékpározás/21km futás) Triatlon Országos Bajnokságon, ahol szeretnék minél jobb helyezést elérn az ép versenyzők között, de ha úgy alakul, hogy érkezik a baba, nem fog gondot okozni otthagyni mindent, és hazaszaladni.