Revansot venne a Csurgón a KTE-Piroska Szörp

Vissza a címlapra
Revansot venne a Csurgón a KTE-Piroska Szörp

Végéhez közeledik a 2021/2022-es bajnoki évad az NBI-es mezőny számára (is), és a KTE-Piroska Szörp méltóképpen köszönne el - a nyári szünet idejére - hazai közönségétől. A csapat célja mindig a győzelem, ám ezúttal a KTE revansot venne a somogyiakon a februárban elszenvedett háromgólos vereség miatt (25-22).

A somogyi alakulat bizonyosan továbbra is az NB I-es mezőny tagja marad, Baranyai Norbert tanítványai 10 győzelem mellett 1 döntetlent és 14 vereséget jegyeznek, ezzel jelenleg a tabella 9. helyén tartózkodnak. A Csurgó formájára nem lehet panasz, a legutóbbi két fordulóban előbb Komlón győztek egy góllal (29-30), a múlt héten a Fejér-B.Á.L. Veszprém gárdáját múlták felül két találattal (30-28). Egészen biztos, hogy Kecskemétről is koncentrált játékkal  igyekeznek elvinni a két bajnoki pontot.

A Kecskemét legutóbb Tatabányán lépett pályára, a papírformának megfelelően a Komárom-Esztergom megyei alakulat nyerte a meccset (42-34), noha a papírforma időnként borul, ezt épp a Tatabánya szenvedte meg a két gárda őszi összecsapásán (27-26). Szombaton azonban kétség sem fért hozzá, hogy a Tatabánya jóval jelentősebb játékerővel bír, mint a Kecskemét. A legutóbbi hazai találkozón - a NEKA ellen - azonban kiválóan kézilabdázott, és győzött a KTE (27-22), így jók az esélyei, hogy a Csurgónak is visszavágjon a februári vereségért.

A kosárlabdázók pénteki, Szolnok elleni párharca miatt a tervezett időponttól eltérően a KTE-Piroska Szörp szombaton fogadja a Csurgót. Apró érdekesség, hogy kecskeméti szerepvállalását megelőzően Bencze József vezetőedző épp a Csurgót vezényelte…

Bencze József vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): - Szeretnénk itthon szépen búcsúzni hazai közönségünktől. Tudjuk, hogy jó formában kézilabdázó Csurgó jön Kecskemétre, az elmúlt mérkőzéseken kiváló támadójátékot és nagyon kemény védekezést mutattak be. Nem lesz könnyű dolgunk, de azon leszünk, hogy a minket minden körülmények között támogató közönséget győzelemmel örvendeztessük meg.

KTE-Piroska Szörp - Csurgói KK

Férfi kézilabda NB I., 26. forduló

2022. május 28. szombat, 17:00

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Vezeti: Bóna, Földesi