Remekeltek a Mercedes-Benz gyár KMSE sportolói a Keszthely triatlonon

Vissza a címlapra

Vasárnap olimpiai távú triatlon ranglista versenyt rendeztek Keszthelyen közel 400 induló részvételével. A Mercedes-Benz Gyár Kecskeméti Mozgáskorlátozottak Egyesületének sportolói is képviseltették magukat az ország egyik legnagyobb triatlon fesztiválján.

Czene Gábor lábszár sérült sportoló először indult az 1500m úszásból, 40km kerékpározásból és 10km futásból álló távon, melyet sikeresen teljesített. Az egyesület többszörös Világ-és Európa bajnok paralimpikonja, Boronkay Péter az abszolút 10. helyen végzett, valamint korcsoportjában remek versenyzéssel a dobogó 3. fokára állhatott az ép sportolók között.

- Nagyon örülök az újabb érmes helyezésnek, nagyszerű érzés volt újra épek között dobogóra állni. Titkon reménykedtem ebben, hiszen kiváló formában érzem magam. Hétvégén az osztrák nyílt bajnokságon állok rajthoz, bízom benne, hogy sikerül ott is dobogóra állnom. Köszönöm a szurkolást, és a támogatóinknak, hogy mögöttünk állnak, ez az ő sikerük is. Gratulálok egyesületünk új parasportolójának is, Czene Gábornak, aki sikeresen teljesítette élete első ilyen távú megmérettetését. Itthon legközelebb a dunaújvárosi Aquarius triatlonon állok majd rajthoz Július 1-jén, ahol szintén szeretnék majd dobogóra állni az ép sportolók között - nyilatkozta a kiváló kecskeméti parasportoló.