Pénteken kezdődik a "Matkó 24 Két Keréken" program

Vissza a címlapra

Idén ismét megrendezik a "Matkó 24 Két Keréken" programot, amelyben 24 órán keresztül tekerhetnek a kerékpárosok a település utcáin. Az egyedülálló családi, baráti sportrendezvény időpontja idén: 2019. szeptember 13. 18:00 - 2019. szeptember 14. 18:00. (A fotó 2018-ban készült)

Két éve összesen "még csak" 8.269,8 kilométert tettek meg a kerékpárosok Matkópusztán, 24 óra alatt. A településen akkor 216 kerékpáros bringázott hosszabb-rövidebb ideig és volt olyan, aki több mint 300 kilométeres távolságot tett meg. Tavaly viszont már dupláztak: összesen 15.928,5 kilométert (7.585 kört) tettek meg a kerékpárosok Matkópusztán 24 óra alatt. A településen kereken 300 kerékpáros bringázott hosszabb-rövidebb ideig 2018-ban, és ketten 355-355 kilométeres távolságot tettek meg a település utcáin keringve.

Idén a rendezvény célja ugyanaz, mint eddig. Azt szeretnék a szervezők elérni, ha kis településük utcáin 24 órán keresztül kerékpárosok tekernének folyamatosan. Minden versenyző saját képességeihez és teherbírásához mérten szabadon választott időintervallumban kerékpározhat, és annyi kört tesz meg, amennyi jólesik. Regisztrálni lehet egyénileg és csapatosan is. A résztvevőket Sipos László tanácsnok, önkományzati képviselő indítja el pénteken 18 órakor, szombaton pedig Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere is ott lesz majd 18 órakor a célnál.

A rendezvény útvonala: Kecskemét-Matkópuszta két szélső utcája és az összekötő utak által alkotott 2,1 km hosszú körpálya. Az útvonalon 2 db (egy kb. 150 m és egy kb. 100 m) szakasz útfelülete tömörített zúzott kő, a pálya többi része normál minőségű aszfalt felület. Keskeny országúti és slick gumi használatát a fent említett szakaszok miatt javasoltan mellőzni kell. A kijelölt pálya lakott területen keresztül halad, így a szervezők kérnének mindenkit a Kressz szabályainak megfelelő közlekedésre. A főbb közlekedési pontokat polgárőrök és önkéntesek segítségével biztosítják majd. A verseny egész időtartama alatt egyidejűleg lesz jelen minden korosztály a kisgyermektől kezdve a szép korúakig, illetve a hobbi kerékpárosoktól kezdve a profi versenyzőkig.

Az esemény facebook oldala ITT!