Parádésan szerepeltek a kecskeméti búvárúszók az országos bajnokságon

Vissza a címlapra
Parádésan szerepeltek a kecskeméti búvárúszók az országos bajnokságon

A hosszú hétvége a legtöbb embernél a pihenésről és az ünneplésről szólt. A BÁCSVÍZ KVSC búvárúszói nem pihentek ugyan, ám ünneplésben bőven volt részük...

Kecskemét 45 év után adott újra otthont felnőtt országos bajnokságnak, ami mellett az ifjúsági- és a gyermek korosztályok legrangosabb hazai versenye szintén megrendezésre került. A Kecskeméti Fürdőben 2018. május 19-20-án, 16 egyesület, 215 versenyzője állt rajthoz, hogy eldöntsék kik is az ország legjobbjai. A kecskeméti egyesület népes csapattal, mintegy 28 sportolóval képviseltette magát a megmérettetésen, aminek meg is lett az eredménye: a hétvégén 9 országos bajnoki címet, 9 ezüst- és 15 bronzérmet szereztek. A legeredményesebb versenyző közülük a gyermek korosztályú Sipos L. Adél lett 3 bajnoki címmel, de az első éves felnőtt korosztályú Blaszák Lilla és a juniorként a felnőttek között diadalmaskodó Kocsis Marcell is 2-2 bajnoki címet zsebelt be.

„Talán elcsépelt dolog ez tőlem, de ismételten csak azt tudom mondani, hogy egy egységesen erős csapatunk van. Mindhárom korosztályban országos bajnokunk lett és az érmes versenyzőink száma is nagyon magas. Mindig örömmel konstatálom, hogy mennyire erős uszonyosúszó bázist sikerült kiépíteni Kecskeméten. Ehhez kellenek a jó körülmények, amit a város szerencsére biztosít nekünk, de ugyanúgy hozzá tartozik a sikerhez a kemény munka, amit a sportolók végeznek, a sok áldozat és támogatás a szülők részéről, valamint a szakmai háttér, ami által a tehetségek kibontakozhatnak. Jelen pillanatban ezek mind rendelkezésünkre állnak, így elmondhatjuk, olyan háttérrel rendelkezünk, amivel csak igen kevés magyar búvárúszó egyesület.

A versenyre visszatérve, a csapatból szinte kivétel nélkül mindenki a legjobb formáját hozta. Blaszák Lilla első éves felnőtt korosztályú versenyzőként ott lehet a belgrádi (SRB) felnőtt világbajnokságon, ami nagy szó. Bár a junior korosztály számára még nem zárult le a kvalifikációs időszak, de jelen állás szerint Kocsis Marcell és Kolonics Milán tagja lesz a nemzeti válogatottnak, akik az isztanbuli (TUR) Európa-bajnokságon vesznek részt július végén.

Persze még nagyon sok nevet sorolhatnék, akik maradandót alkottak ezen a hétvégén, ide sorolom Szabó László edző kollégámat is, aki a hétvégén versenyzőként is vízbe szállt, hogy a felnőtt férfi váltónkat is erősítse.

Most egy rövid átvezető időszak jön, de sok pihenésre nincsen alkalom, mert sorra következnek a további versenyek. Legközelebb Gyöngyösön áll rajthoz a kecskeméti különítmény, ahol a sportág országos diákolimpiai döntőjére kerül sor június 2-án" - foglalta össze a hétvége eseményeit Juhos Gergely szakosztályvezető.

Az eredményeket IDE kattintva tekinthetik meg!

Galéria (4 kép)

Összes kép letöltése