Óriási fordítás és utolsó perces találat - Újpesten győzött a Scoregoal

Vissza a címlapra

Nagyszerű győzelmet aratott a Scoregoal Kecskeméti Futsal Club 2018. szeptember 10-én, hétfőn este az Újpest vendégeként.

Pedig nem jól indult a mérkőzés a hírös városiaknak, a meddő mezőnyfölényt követően a hazaiak szép lassan átvették a játékirányítását, és veszélyes, szélvész gyors kontráikkal tartották rettegésbe Csővári kapust. Mind kombinatív játékban, mind pedig gyorsaságban az újpestiek fölénőttek a vendégeknek a mérkőzés ezen periódusában, sokszor csak a szerencsén múlt, hogy a hazaiak nem szerezték meg a vezető találatukat. Előbb szöglet variációból veszélyezettek, majd egy lefordulást követően lőttek mellé a hazai támadók, és közben Csővári is bemutatott egy-két szép védést. A scoregoalos fiúk nem találták az ellenszerét a jól védekező újpesti falnak. A 19. percben végül eredményre vezetett az újpesti fölény, Szabó szép lövéssel találta meg az utat a lábak között, és lőtte ki a balalsó sarkot. (1-0).

És még a félidő végére is maradt izgalom: Kovács J. labdaszerzéséből indulhatott volna a kecskeméti támadás, ám utolsó emberként a hazai Dollinger szabálytalanul húzta vissza a kapura törő vendég csatárt, így jogosan mehetett is a játékostársak előtt zuhanyozni. Ám az emberelőnyt nem sikerült gólra váltani a scoregoalosoknak.

A második félidő ott folytatódott, ahol abba maradt, meddő labdabirtoklás kecskeméti részről, és villámgyors ellentámadások hazai részről. Egy ilyen hazai labdaszerzésből, Póta indult meg kapura és szépen elfektetve Csővárit, lőtte meg a második újpesti gólt. (2-0). Elmenni látszott a hajó kecskeméti részről. Ám a 28. percben jött Bánóczki Dani, harcosan kiverekedte magának a helyzetet, és szépen lőtt a meglepett hálóőr mellett a kapuba. (2-1). Felébredek a hírös városi legények. Újabb Bánóczki kiváló passz, és Dobosi nem tétlenkedik, a hálóőr lába között rúgja az egyenlítő találatot. (2-2). A vendégek még ölelkeztek a gól után, mikor Szabó fordult le nagyszerűen, és máris újra vezet az Újpest! (3-2) Az utolsó percekre maradt a döntés, a 38. percben megint Bánóczki varázsolt, centerjátékból fordult kapura és félfordulatos lövése a kapufán csattant. Ám a kapufáról kipattanó labdára Dobosi érkezett nagyszerű ütemben és félmagasan bombázott az üresen tátongó kapuba. A mérkőzés csattanója a vége előtt 60 másodperccel érkezett. Szép labdakihozatalt követően a vendégek megjáratták a labdát, majd egy oldalról beérkező passz Bánóczkit találta meg, aki a kivetődő kapus felett megbökte a játékszert, és az hulló falevélként haladt át a gólvonalon. Ritkaság számba menő futsalos találat volt ez! (3-4) Az újpest az utolsó percben kijött az 5 a 4 elleni játékra, ami azonban már nem vezetett sikerre.

Kevésbé jó játék mellett, óriási küzdeni akarással, és egy-két egyéni villanással sikerült a kecskemétieknek elhozni a 3 pontot az igen masszív, kitűnő játékerőt képviselő Újpest otthonából.

Újpest -220V FC - Scoregoal Kecskeméti Futsal Club 3-4 (1-0)

Góllövők: Bánóczki (2), Dobosi (2)

Koós Károly vezetőedző értékelése: „Azt szokták mondani, hogy mindig az első győzelem a legnehezebb. Nekünk most egyben a legédesebb is, hiszen tényleg a sírból hoztuk vissza a három pontot. Nagyon rossz felfogásban mentünk fel az első félidőben, az újpest játszotta a futsalt, mi pedig csak kerestük a labdát, és ezzel persze önmagunkat is. És akkor megint jön a hírös városi virtus a srácoktól, két gól kellett, hogy felébredjünk. Nem szoktam játékosokat kiemelni, de a második félidőben Dobosi Zsolti és Bánóczki Dani klasszis teljesítményt nyújtott, Csővári pedig meccsben tartotta a csapatot, persze emellett a többiek is dicséretet érdemelnek, hiszen padlóról felállva, nagyot küzdve sikerült a fontos 3 pontot elhozni egy olyan csapat otthonából, ahol még sokan meg fognak égni!"