KNKSE: Sima vereség a dobogós Eger ellen

Vissza a címlapra
KNKSE: Sima vereség a dobogós Eger ellen

A női kézilabda NB I/B eddigi eredményeit tekintve hatalmas meglepetés lett volna, ha vasárnap a Kecskeméti NKSE hazai pályán legyőzi a 3. helyen álló Egert, ám nem borult a papírforma. Az Eszterházy 11 góllal győzött (31-42).

Kiváló ritmusban indult el a találkozó, az első négy percben egy-egy hibát leszámítva minden támadásból gól született, 3-3. Ekkor szűk két perc alatt 3-0-s futást produkált az Eger, 3-6. Zsemberi és Moharos találataival jól zárkózott a Kecskemét, ám a következő hat percet 6-2-re megnyerte a vendég csapat, amely már magabiztosan, öt góllal vezetett. Az első félidő második felében nem tudott kilábalni a gödörből a KNKSE. Ebben a negyedórában öt gólt ért el a házigazda, ellenben Szondi és Szecsődi vezérletével tízszer volt eredményes az Eszterházy. Már tízzel is vezetett, majd a szünetben 9 gólos előnyt birtokolt Zsadányi Sándor csapata, 13-22.

A második felvonás Pint és Zákányi találataival kezdődött, és először a meccsen több, mint tíz gólt volt a két csapat közti differencia. Ahogyan azt a meccs előtt is várni lehetett, a második fél óra már úgy zajlott, hogy a két pont sorsa eldőlt az egriek javára. A kecskemétiek becsületére váljék, nem adták fel, és főleg támadásban szép megoldásokat láthattak tőlük a nézők. A meccs harmadik negyedében három híján annyi gólt lőttek Mátrai Péter tanítványai, mint a teljes első félidőben összesen, ennek ellenére továbbra is magabiztosan, végig 8-10 góllal vezetett az Eszterházy. A meccs érdekessége, hogy 60 perc alatt a KNKSE játékosai nem kaptak kétperces kiállítást, és hétméterest sem értékesítettek. A legnagyobb különbség 13 gól volt, a végeredmény aztán 31-42 lett.

A KNKSE továbbra is sereghajtó a bajnokságban, míg az Eszterházy a harmadik helyen áll.

Mátrai Péter vezetőedző (KNKSE): - Először is gratulálok az Eger csapatának, amely végig uralta a meccset és megérdemelten győzött. Sajnálom, hogy így alakult, mert érzésem szerint ebben a mérkőzésben több is lehetett volna. Támadásban is voltak hibáink, ám a védekezéssel vagyok nagyon elégedetlen. 42 kapott góllal egyetlen csapat ellen sem tudnánk pariban lenni. A legnagyobb gond az volt, hogy megállító faultok nélkül védekeztünk. Egyik héten teperünk és minden erőnkkel küzdünk a pontszerzésért, másik héten viszont leeresztünk és sanszunk sincs a győzelemre. Ezen a hullámzó teljesítményen változtatnunk kell!

Kecskeméti NKSE - Eszterházy SC 31 - 42 (13 - 22)

Női kézilabda NB I/B, 22. forduló

2022. március 26. vasárnap, 18:00

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Vezette: Marosi, Pap

A KNKSE gólszerzői: Zsemberi 7, Berkes-Kaiser 6, Bencsik 5, Porobic 4, Csorba 3, Moharos 3, Szabó J. 1, Pécsi 1, Megyesi 1.

Kiállítások: 0 perc, ill. 8 perc

Hétméteresek: 0/0, ill. 1/1