Kecskeméti sikerek a Diákolimpia sportlövő döntőjében

Vissza a címlapra

Székesfehérváron rendezték meg a 2019/2020 tanév Diákolimpia sportlövő döntőjét. Ahol a kecskeméti diákok nagyon jól szerepeltek, képviselve a saját iskolájukat.

2019. december  7-én rendezte meg a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Sportlövők Szövetségével karöltve a2019/20 tanévi Sportlövész Diákolimpia® Országos Döntőjét. A székesfehérvári KÖFÉM Sportcsarnok 484 általános és középiskolai tanuló indult a bajnoki cím megszerzésért légpuskás és légpisztolyos versenyszámokban.

A rendezvény zökkenőmentes, gyors és szakszerű lebonyolítása érdekében az MSSZ SIUS Ascor elektronikus céljait és nemzetközi minősítésű versenybíráit bocsájtotta rendelkezésre az MDSZ részére.

Bács-Kiskun megyét 6 alapfokú és 7 középiskola 22 tanulója képviselte a rangos viadalon. A megyei csapatból 14 kecskeméti öregbítette a hírös város oktatási intézményeinek hírnevét.

Közülük az általános iskolás korcsoportban légpuska 20 lövés versenyszámban Szulcsán Attilla a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium tanulója túlszárnyalva tavalyi eredményét idén a dobogó legtetejéről fogadhatta a gratulációkat. Az újdonsült bajnoknak és felkészítő edzőjének Szabó Ferencnek Varga Károly olimpiai bajnok sportlövő egy, az általa alapított különdíjat is átadott az ünnepélyes eredményhirdetésen.

Az idei verseny érdekessége volt, hogy a Rotary Klub cserediák programjának kecskeméti résztvevője, az oroszországi Borodin Danil Ivanovics is bejutott a megyei válogató versenyről az országos döntőbe, ahol a 27 indulóból a 18. helyen végzett a légpisztoly 20 lövés versenyszám középiskolás fiú kategóriában, képviselve vele "vendéglátó" iskoláját a Bolyai János Gimnáziumot.

A 10 m nyíltirányzékú versenyszámban a III-IV es korcsoportban az 55 indulóból a következő eredmények születtek:

Szulcsán Attila (Kecskeméti Kodály Zoltán Általános Iskola) 1. helyezett

Gaál Márton (Kecskeméti Református Gimnázium) 5. helyezett

Gajdácsi Zoltán (Bolyai János Gimnázium) 7. helyezett.