Kecskeméti judo: Nagy Nimród aranyat hozott, Bagó Boglárka pedig bronzérmes lett

Vissza a címlapra

A hétvégén rendezték meg a Judo Diák C Országos Bajnokságot. Győr adott helyszínt a versenynek melyen közel 170 induló vett részt.

A legfiatalabb korcsoport legrangosabb versenyén Nagy Nimród tudott a dobogó legfelső fokára állni 33kg-ban. Nimród a Kecskeméti Judo Club-KESI versenyzője. A 33kg a korosztály egyik legkeményebb súlycsoportja, a KJC judosának 5 mérkőzést kellett nyernie az aranyhoz.

- Nimród kora ellenére nagyon céltudatos versenyző, minden edzésen jelen van és ott is a munka élén jár, pár társával együtt. Csodálatos volt nézni egész napos teljesitményét, az olykor szeleburdi gyermek fantasztikus koncentrálását. Lélekjelenléte a döntőben bizonyosodott be leginkább, ahol ellenfelét az utolsó másodpercben dobta el - nyilatkozta edzője, Nagysolymosi Tibor.

Edzői: Nagysolymosi Tibor, Cseh Márk, és Nagysolymosi Sándor.

Három ipponos győzelemmel nyert bronzérmet Bagó Boglárka, a KESI judosa az Országos Bajnokságon, Győrben. A nehezebb ágon harcoló versenyzőnk döntőbe jutását a nem igazán a helyzet magaslatán lévő bíró vezette döntés megkérdőjelezhető volta miatt vesztette el az egyik legszorgalmasabb judosunk.

Négy fiú versenyzőnk fogott néhány meccset, de számukra, elsőévesként nehéz diónak bizonyult még a mezőny.

Ezzel a versennyel vége a hazai judos szezonnak. A csapatbajnokságokat nem rendezi meg a szövetség az idén a pandémia miatt.

Boglárka edzői: Nagysolymosi Tibor, Cseh Márk, Horváth Levente, és Nagysolymosi Sándor.