Kecskeméten tartja a Magyar Sportújságírók Szövetsége a Sportújságíró kongresszust

Vissza a címlapra
Kecskeméten tartja a Magyar Sportújságírók Szövetsége a Sportújságíró kongresszust

Újabb rangos esemény helyszíne Kecskemét. A városban tartják a sportújságírók két napos kongresszusát, melyre 2018. május 28-án az ország minden pontjáról érkeztek újságírók.

Kecskemét ad otthont a Magyar Sportújságírók Szövetsége Sportújságíró kongresszusának. Hétfőn délután a Városháza dísztermében tartották az előadásokat, majd számos díjat adtak át.

Kecskemét városvezetése nevében Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntötte a sportújságírókat. Ezt követően dr. Szabó Tünde államtitkár asszony köszöntője hangzott el, majd Kulcsár Krisztián, a MOB-elnöke adta át Kő András 77 éves újságíró, riporter, szerkesztő és írónak a MOB Média Életműdíját.

Kedden lazább program várja a résztvevőket, délelőtt három helyszínen mérik össze tudásukat. A Széktóiban focikupa lesz, a Mercedes-Benz Sport Akadémián kosárlabda versenyeket tartanak, a Gokart Stadionban pedig a sebesség szerelmesei ülhetnek kormány mögé.


A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) életműdíját vehette át Szekeres István, a Nemzeti Sport volt főszerkesztője, valamint Árok Ferenc, az újvidéki Magyar Szó korábbi sportrovatvezetője.

A Lord Sebastian Coe-val, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnökével készített interjújáért nívódíjat kapott Szabó Szilárd, az MTVA/Kossuth Rádió sportszerkesztőségének munkatársa.

A kecskeméti városházán megtartott kongresszuson Feleki László-díjban részesült Horváth László, a Dunántúli Napló külső munkatársa, korábbi sportrovatvezetője; Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője; valamint Novák Miklós, a Magyar Idők sportrovatvezetője.

Gyulai István-díjat vehetett át Jocha Károly szabadúszó sportújságíró; Németh Andrea, a Nemzeti Sport Hosszabbítás mellékletének szerkesztője; Ferenczy Zoltán és Nyilas Bea, a Kecskeméti TV Sportmagazin című műsorának munkatársa; Rochy Zoltán, a Sport TV szerkesztője, Tumbász Hédi, a Nemzeti Sport fotóriportere, valamint Balogh Zoltán, a Presztízs Sport főszerkesztője.

A harminc éven aluli sportújságíróknak járó Németh Gyula-díjat Babják Bence, a Nemzeti Sport labdarúgó-rovatának munkatársa érdemelte ki.

Nívódíjat vehetett át Csurka Gergely az Én édes Katinkám című, a Nemzeti Sportban megjelent jegyzetéért; Mirkó István, a Magyar Idők fotósa, a Csillag Péterrel közösen a Nemzeti Sport számára készített Hátsó füves címmel készített sorozat képi világáért, a Kulisszák mögött című fotójáért; Szaniszló Csaba, a Sport TV számára készített, Kornél on Tour című filmjéért; Szekeres Tamás, a közösségi médiában műfajt teremtő, Futóalbum című blogjáért, valamint egész éves tevékenységéért az Utánpótlássport.hu portál szerkesztősége.

A díjakat Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke adta át.

(MTI)

Galéria (44 kép)

Összes kép letöltése