Ideiglenes jégpálya készült a szabadidőközpontban

Vissza a címlapra

Ideiglenes jégpályát avattak a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban 2019. október 9-én, szerdán este. A megnyitón ugyanakkor az is elhangzott, hogy elkészült már egy állandó kecskeméti jégpálya építéséről szóló terv is.

A fedett jégpályák száma ugyanis megsokszorozódott Magyarországon a kormány által támogatott, 2017-ben meghirdetett Hircsák-program miatt. A kormány azt a célt tűzte ki maga elé, hogy minden megyei jogú nagyvárosban legyen fedett jégpálya. Kecskemétnek sem kell már sokáig erre várnia. Erről Sipos Levente, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára beszélt a szerda esti megnyitón. Valamint emlékeztetett arra is, hogy 1986-ban a Kecskemétről származó Gubicz László jégkorongozó OB I-es mezben léphetett pályára a Jászberény színeiben. Ez a cél kell, hogy lebegjen a KESI jégkorongszakosztálya immár 60 igazolt versenyzőjének szeme előtt.

Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere sporttörténeti eseményként értékelte a 40x20 méteres, ideiglenes jégpálya felavatását. Azért is, mert Kecskeméten már egyre több olyan sportágat választhatnak a fiatalok, amiről korábban - részben létesítményi, technika feltételek hiánya miatt - nem is álmodhattak.

Ivkovicné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy 2017-ben merült fel először az a gondolat, hogy jégkorong szakosztályt alakítson a KESI. Ekkor azonban a 22-es csapdájába kerültek. Mert miért is alakítanának jégkorong szakosztályt, ha nincsen pálya, és nincs jelentkező, a fiataloknak pedig eszükbe sem juthatott jégkorongozónak jelentkezni egy meg sem alakított szakosztályba.

A most avatott jégpálya költségeit az állami támogatást kiegészítve az önkormányzat mellett adományozó cégek is finanszírozták. Nekik mondott köszönetet Ivkovicné Béres Tímea, egy-egy jégkorongot ajándékozva mindenkinek. Az avatáson jelen lévő Szemereyné Pataki Klaudiának, Kecskemét polgármesterének pedig az egyik támogató egy jégkorongozó mezt és a szakosztály sportolóiról készült fotót adott át.