Húsz percig tudta tartani magát a KNKSE a Komárom ellen

Vissza a címlapra
Húsz percig tudta tartani magát a KNKSE a Komárom ellen

Továbbra sincs győzelme a Kecskemétnek a női kézilabda NB I/B-ben. Mátrai Péter tanítványai ezúttal Tatabányán maradtak alul a Komárom csapata ellen (33-20), és még mindig az utolsó helyen állnak a bajnokságban.

Már a papírforma is komáromi sikert predesztinált, ugyanis Neukum Tamás csapata korábbi válogatott játékosokkal felállva a dobogót célozta meg, és ehhez mérten idén jól szerepel, legutóbb a Vasast is legyőzte és csupán az első helyezett Egertől, valamint a második Kozármislenytől kapott ki. Ezzel szemben a KNKSE sereghajtóként csapott bele a meccsbe, amelynek első gólját a hazaiktól Ács jegyezte. Szatmári révén gyorsan egyenlítettek a hazaiak, ám Gengeliczky vezérletével és egy 3-0-s rohammal rögtön ellépett a Komárom. A 7. perc elején 4-1-es hátrányban jól váltottak támadásban ritmust a kecskemétiek, és 6-0–s futással - mely során Berkes-Kaiser háromszor, Radva és Jámbor-Herceg egyszer-egyszer talált be - már a KNKSE vezetett, 5-6.

A hullámzó játék folytatódott, hazai időkérés után ismét a Komárom kapta el a fonalat, olyannyira, hogy túl a félidő felén már néggyel, 10-6-ra vezetett. Jámbor-Herceg találataival még visszakapaszkodott kettőre a hírös városi alakulat, ám az első játékrész utolsó tíz percét a Komárom 8-2-re megnyerte, így a szünetre tetemes előnyt harcolt ki, 19-11. A második félidő Berkes-Kaiser egymás után szerzett két góljával indult, mellyel felcsillanhatott a remény a KNKSE előtt a felzárkózásra, azonban a KVSE csapatából Ogonovszky kezdett el parádézni, zsinórban három gólt is szerzett. A különbség így csak tovább nőtt a két együttes között. A 41. percben Tarjányi találatával már tíz volt közte, 24-14. Innentől már csak azért küzdöttek a kecskemétiek, hogy hátrányukat egyszámjegyűre redukálják, de ez sem jött össze. A végeredmény 33-20 lett.

Mátrai Péter vezetőedző (Kecskeméti NKSE): - Sajnos ugyanazokat a hibákat követtük el, mint a bajnokság nagy részében. Megint bátortalanok voltunk támadásban. Ezt kihasználva a Komárom többször szerzett labdát, melyekből könnyű gólokat értek el. Volt pozitívum is azért ebben a meccsben, hiszen a felállt fal elleni védekezésünk jól működött. Igyekszünk javítani, és azon leszünk, hogy minél előbb megszerezzük az első győzelmünket, mert a szurkolóink megérdemelnék.

Komáromi VSE – Kecskeméti NKSE 33-20 (19-11)

Női kézilabda NB I/B, 9. forduló

2022. november 20. vasárnap, 18:00

Tatabánya, Földi Imre Sportcsarnok

Vezette: Konkoly, Oláh

A KNKSE gólszerzői: Jámbor-Herceg 7 (1), Berkes-Kaiser 7 (1), Szatmári 2, Nagy E. 2, Radva 1, Porobic 1.

Kiállítások: 8 perc, illetve 6 perc

Hétméteresek: 5/3, illetve 3/2