Hollandiai világbajnokságon a kecskeméti parakerékpáros

Vissza a címlapra
Hollandiai világbajnokságon a kecskeméti parakerékpáros

A Mercedes-Benz Gyár Kecskeméti Mozgáskorlátozottak Sportegyesületének sportolója, Császár Attila is részt vett a hollandiai Emmen városában megrendezett a parakerékpáros világbajnokságon, ahol a 30 km-es időfutam versenyen 18., a 66 km-es mezőversenyen 21. helyen gurult át a célvonalon.

A világbajnokság első napján az egyenként indításos időfutamon a magyar csapatból MC3 kategóriában Császár Attila (Mercedes-Benz Gyár KMSE), tandemen (Ocelka Róbert, Nagy Gergő Guide-al) MC5 kategóriában Wermeser Zsombor, MC4 kategóriában László Attila, Szénási Péter volt érdekelt.

„Az időfutamon 30 km volt a táv, ahol három körben kellett teljesíteni egy sík, sok kanyarral tarkított pályán. A legnagyobb ellenfél mégis a szél volt. Jó lendülettel kezdtem a versenyt, sikerült egyenletesen beosztanom az erőmet. A 18.helyen végeztem, de nem vagyok elkeseredve, mert nagyszerű érzés volt a világ legjobbjaival versenyezni. Sok tapasztalatot gyűjtöttem, és láttam hová és miben kell fejlődnöm" - nyilatkozta Császár Attila.

A 66,6 km-es mezőnyversenyt egy 9 körös pályán kellett teljesíteni. A pálya - két kisebb emelkedőt leszámítva - sík szakaszokból és technikás kanyarokból állt, sok helyen kőburkolattal tarkítva.

„Nagy élmény volt számomra, hogy a 60 fős mezőny első harmadába név szerint szólítottak be" - mondta Attila. A boly elejében kezdhette el a versenyt, ahol sokakkal ellentétben szerencsésen megúszta a nagy sebesség miatti bukást.

„A pálya fordítójában éppen előttem estek el, ezért teljesen leszakadtam a mezőnyről, de pár társammal összedolgozva próbáltuk utolérni a sor végét. Jobb eredményre számítottam magamtól, de nem vagyok elkeseredve, a 21. helyen sikerült beérkeznem. Ezúton is köszönöm, a lehetőséget a Magyar Kerékpáros Szövetség Parakerékpár szakágának, a Mercedes-Benz Gyár KMSE-nek, valamint a támogatóimnak a bizalmát!"

Galéria (5 kép)

Összes kép letöltése