Gyermekzsivajtól voltak hangosak nyáron a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér csarnokai

Vissza a címlapra

Egymást követték a táborok a Spartacus két termében: a Széchenyi sétányon és a Damjanich János Általános Iskola sportcsarnokában. Az asztalitenisz táborok célja, hogy bővüljön az utánpótlás korú sportolók száma, és hogy a már meglévő versenyzőknek szakmai fejlődést biztosítsanak.

Idén nyáron 10 héten keresztül összesen 150 gyermek ismerkedett meg az asztalitenisz fortélyaival, sajátított el újabb technikákat, három edző és két segédedző segítségével. Az edzéseken legfőképp az álló-, és a kondicionális képességek fejlesztése került előtérbe. A pingpongozás mellett aktív pihenést szorgalmazó programokon is részt vettek a táborozók, mint például fürdőzés, focizás, társasjátékozás.

A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér saját versenyzőinek fejlődése érdekében edzőtábort szervezett az osztrák Linz Froschberg csapattal. A közösen szervezett tábor előzetes egyeztetései már májusban elkezdődtek az osztrák csapat magyar edzőjével, Harczi Zsolttal. Az 5 vendégjátékos egy hetet töltött Kecskeméten, ahol új módszerekkel, feladatokkal ismerkedtek meg a Spartacus játékosai. A közös munka eredményesnek bizonyult, ugyanis a legjobban teljesítő kecskeméti asztaliteniszezők meghívást kaptak Ausztriába egy hasonló jellegű táborba.

Július 1-vel a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér és az Univer-Sport Kft. közötti fúzió pozitív irányba jelentősen javította az utánpótlás nevelés szakmai, technikai, létesítményi feltételeit. A kifejezetten jól sikerült nyári táborok erre tudtak ráerősíteni. Egyik legfontosabb feladat, hogy az utánpótlás tömegbázis drasztikusan emelkedjen.