"FODISZ 10"- Példakép díjat kapott Boronkay Péter

Vissza a címlapra

A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége 10. születésnapja apropóján, 2018. szeptember 21-én, 10 kategóriában adott át Jubileumi FODISZ Díjakat a Budapesti Olimpiai Központban, elismerve azokat a kiváló sportolókat, sportszakembereket, sportszervezeteket, partnereket, akik kiemelkedően fontosak a FODISZ életében. A díjátadóval egybekötött FODISZ 10 Jubileumi Vacsoraest védnökei: Dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára, valamint Szekeres Pál, olimpikon, paralimpiai bajnok voltak.

A jó hangulatú születésnapi eseményen Toponári Gábor, a FODISZ ügyvezető elnöke köszöntötte és foglalta össze az elmúlt 10 év jelentősebb momentumait, az est zárásaként pedig Szabó László, a FODISZ elnöke mondta el megható, személyes hangvételű, ünnepi köszöntő beszédét.

Szabó László elnök úr és Toponári Gábor ügyvezető elnök úr mellett a Jubileumi FODISZ Díjak átadásában közreműködött Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest Főváros főpolgármester-helyettese, Csisztu Zsuzsa, a FODISZ mentora, Suba Róbert, a FODISZ elnökségi tagja és Dr. Szőke László, az Országos Fogyatékosságügyi Tanácsának titkára.

A Példakép kategóriában a FODISZ olyan fogyatékosságban érintett személyeket díjaz, akik kiemelkedő sportteljesítményük mellett, médiaszereplésükkel, aktív közéleti jelenlétükkel is rendkívül sokat tesznek a fogyatékossággal élők elismeréséért, érdekérvényesítéséért, a szemléletformálásért. Példaként állíthatók mind a fogyatékossággal élők, mind pedig ép embertársaink számára. Ebben a kategóriában díjazták Illés Fanni EB győztes és négyszeres EB bronzérmes paralimpikon úszót, valamint Kecskemét kiválóságát, Boronkay Péter többszörös Világ-és Európa bajnok riói Paralimpikont is.