Eredményes évet zártak a BÁCSVÍZ KVSC úszói a hazai rendezésű versennyel

Vissza a címlapra

2019. december 19-21. között rendezték meg a II. Kecskeméti Cikluszáró Úszóversenyt a BÁCSVÍZ KVSC és a Kecskeméti Fürdő közös szervezésében, amelyen 33 egyesület 370 versenyzője 2204 alkalommal rajtolt. A rendezvény rangját emelte, hogy Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes és Ilyés Laura Vanda felnőtt magyar bajnokúszók is megmérették magukat.

A BÁCSVÍZ KVSC versenyzői összesen 52 dobogós helyezést - 17 arany, 11 ezüst és 24 bronzérmet - szereztek. Az egyéni pontversenyben a Delfin korosztályban Mohay Janka, míg a Cápa korosztályban a legmagasabb LEN pontszámot Czeglédi Diána érte el, így ők nyerték el a korosztályos kupákat. Remek egyéni csúcsok születtek, ami bizakodó a jövő évi országos bajnokságokra nézve.

A 2019. évet összegezve megállapítható, hogy eredményesen zárják az esztendőt az egyesület úszói: az országos bajnokságokon elért helyezések alapján a BÁCSVÍZ KVSC a 106 egyesületből az előkelő 12. helyen zár az utánpótláskorúak között, ahol a serdülő korosztály külön kiemelendő az elért 4. helyezéssel.
Mészáros Dániel és Mohay Janka személyében az egyesület 2 országos ranglista vezető versenyzővel is büszkélkedhet: Dani a serdülők között 100 méteres gyorsúszásban, Janka a delfin korosztályban 200 méteres gyors- és 200 méteres hátúszásban birtokolja a legjobb időt.

A II. Kecskeméti Cikluszáró Úszóverseny éremszerzői: Albert János, Bali Dorottya, Bogdán Luca, Czeglédi Diána, Czeglédi Kenéz, Garajszki Máté, Kis Bence, Kiss-Pauditz Aliz, Kollár Bálint, Kosztolányi Anna, Lajter Szabolcs, Magony Joshua, Márhoffer Soma, Mészáros Dániel, Mohay Janka, Mozsárik Levente, Szilvási-Hazag Aliz, Wórum Benedek.

További pontszerzők: Czeglédi Zselyke, Dongó Gellért, Gajári Márk, Hajagos Benjamin, Katona Lujza, Király Léna, Kohajda Melinda, Kovács Tamás János, Mácsai Dóra, Osztényi Dániel, Pajor Franciska, Pintér Csaba, Szabó Nóra, Szalontai Roland, Szűcs Balázs, Szűcs Barnabás, Tóth Molli.

Felkészítő edzők: Nagy Zoltán, Bálint Zoltán, Bács Ferenc.