Egyhetes edzőtáborozásra jön össze ismét Kecskeméten a magyar férfi kosárlabda-válogatott

Vissza a címlapra

Egyhetes edzőtáborozásra jön össze vasárnap Kecskeméten, a Sheraton Hotelben találkozik a magyar férfi kosárlabda-válogatott. Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány a már megszokott játékosok mellett néhány fiatalnak is bizalmat szavazott. Mi egy rutinos kosarassal, Perl Zoltánnal, a szombathelyi Falco-Vulcano sokszoros válogatottjával beszélgettünk. (Fotó: MTI)

- Így, a járvány után, vagy éppen közben, jó lesz újra találkozni a régi válogatott csapattársakkal - mondta a szombathelyi hátvéd. Azzal folytatta, hogy biztos nem fognak unatkozni, hiszen Ivkovics kemény követelményeiről ismert. - Olyan egyéniség, aki magával ragadja az embert, tud a játékosok nyelvén beszélni, és persze a kisujjában van az egész kosárlabda. Nem véletlen, hogy minden játékos a tűzbe menne érte. Nyilván fontos feladat, hogy át tudjuk vele venni a különféle taktikai elemeket is, hogy a novemberi Eb-selejtezőkre már mindenki éles legyen.

Már ha egyáltalán lesznek selejtezők. Perl is hallott olyan híreket, hogy a nemzetközi szövetség 2021-re halasztja a selejtező mérkőzéseket. Mindenesetre alakuljon bárhogy is a válogatott programja, az biztos, hogy a Falco játékosainak ott lesz a Bajnokok Ligája. Már ha nem halasztják azt is el. A magyar bajnok ­- ahogy mondani szokás - alaposan belehúzott a sorsolásnál.

- Boldog voltam, hogy a Falcóval nem kellett selejtezőt játszanunk - magyarázta most Perl -, rögtön a főtáblára kerültünk. Nem túlzás, ha azt mondom, minden idők legerősebb Bajnok Ligája-szezonja kezdődik az ősszel. Nekünk az orosz Nyizsnyij Novgorod, a spanyol Zaragoza és a cseh Nymburk jutott. Jó csapat valamennyi, annyi szerencse van azért a sorsolásunkban, hogy nem fogja nyomni a vállunkat az esélyesség terhe. Minden esetleges győzelemnek nagyon fogunk örülni. És bizonyítani akarjuk, hogy nem véletlenül vagyunk ott a mezőnyben.

Perl Zoltán meghosszabbította a nyáron lejárt szerződését a Falcóval. Nem volt könnyű időszak az ő számára sem a koronavírus miatti leállás, nehezen élte meg a karantén napjait, untatta, hogy csak futhatott, de terembe nem mehetett. Hiányzott a labda. Természetesen ő is nagyon reméli, hogy a járvány már nem fog visszatérni. Ugyanakkor azt is vallja, hogy a játéknál nincs varázslatosabb, ám az emberi életnél nincs fontosabb.

(Borsonline)