Egész hetes non-stop horgászat a szabadidőközpontban

Vissza a címlapra
Egész hetes non-stop horgászat a szabadidőközpontban

Tájékoztatjuk a Horgászokat, hogy május 3-9. között egész hetes csónakos non-stop horgászatra van lehetőség a szabadidőközpont taván.

A programmal kapcsolatban a legfontosabb, és egyben legújabb információ, hogy a 214/2021. (IV. 30.) Korm. rendelet alapján az éjszakai horgászat május 1-től lehetővé vált azon horgászok számára, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

A rendelet kimondja, hogy május 1-jén 0:00 órától az éjszakai horgászat a védettségi igazolvánnyal rendelkező horgász, valamint a felügyelete alatt lévő, tizennyolcadik életévét be nem töltött, horgászatra jogosult személy esetében időkorlát nélkül, bármikor megengedett.

A védettségi igazolvánnyal rendelkező horgász a halgazdálkodási vízterület és haltermelési létesítmény helyszínéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából a kijárási tilalom időszakában a lakóhelyét, a tartózkodási helyét vagy a szálláshelyét elhagyhatja, tehát rá a kijárási tilalom nem vonatkozik.

A védettségi igazolvánnyal nem rendelkező horgászok esetében az éjszakai horgászat május 1-től minden nap éjfélig engedélyezett.

A horgász terület üzemeltetője, vagy halőrei kötelesek annak a személynek a területén történő, éjfél utáni tartózkodását megakadályozni, aki a koronavírus elleni védettségét és a horgászatra való jogosultságát nem igazolja, vagy nem végez horgászati tevékenységet.

A csónak használatával kapcsolatban a korábbi intézkedések vannak érvényben. A csónakot nem kötelező kivinni a területről, de az éjszakára a szabadidőközpontban hagyott tárgyakért felelősséget nem vállalunk. Amennyiben a horgászathoz használt tárgyakat a területen belül kívánják hagyni, akkor kérjük a pénztárban található, erre vonatkozó nyilatkozatot írják alá.

Gépjárművel a területre behajtani a bepakoláshoz nyitás előtt egy órával (5.00-6.00 óra között), kipakoláshoz a zárás után egy órán belül (20.00-21.00 óra között) van lehetőség. A pakolás után a gépjárművel haladéktalanul el kell hagyni a területet.