Blaszák Lilla 6. helyezett a belgrádi világbajnokságon

Vissza a címlapra
Blaszák Lilla 6. helyezett a belgrádi világbajnokságon

Blaszák Lilla döntős helyezésével ért véget a 20. Felnőtt Uszonyos- és Búvárúszó Világbajnokság, aminek Belgrád (SRB) adott otthont 2018. július 16-20. között. A BÁCSVÍZ KVSC búvárúszó szakosztályának versenyzője a 4x100 méteres női felszíni váltó tagjaként érte el ezt a figyelemre méltó eredményt

A „Magyarország jó tanulója, jó sportolója" díjas sportoló első évét kezdte a felnőtt mezőnyben, ahol már idén is bíztató időeredményeket produkált.

- Nagy várakozás előzte meg ezt a versenyt részünkről, hiszen elsőéves felnőttként sokaknak nem is sikerül kijutniuk ilyen rangos versenyre. A rendezvény rangját mi sem bizonyítja jobban, hogy 40 ország, mintegy 500 versenyzője állt rajthoz. Előzetesen azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy Lilla legalább egy döntős helyezést érjen el, ez az utolsó napon szerencsére sikerült is. Az egyéni versenyszámokban nyújtott teljesítményére sem lehet panasz, hiszen egy kivételével, az összes számában a legjobb időeredményeit úszta. A 4x100 méteres váltóban úszott 40,28 másodperces ideje pedig másfél másodperccel jobb, mint amit eddig tudott Lilla. Azt hiszem, erre a mondja a szakzsargon: elsült a lába. Összességében jó volt megfigyelni, mennyivel érettebben, tudatosabban áll a rajtokhoz Lilla, így nagyon nagy ambíciókkal nézhetünk elébe a következő szezonnak is, ahol borítékolható előre is több döntős helyezés - foglalta össze a versenyt Juhos Gergely szakosztályvezető.

Lilla számára megkezdődik a megérdemelt pihenés egészen szeptemberig, de a juniorok számára még most kezdődik az igazi megmérettetés. Kocsis Marcell és Kolonics Milán 2018. szeptember 30 és augusztus 3. között száll vízbe az isztambuli (TUR) Junior Uszonyos és Búvárúszó Európa-bajnokságon.

Eredmények:

6. 4x100 m női felszíni úszás váltó: Varga Krisztina - Blaszák Lilla - Szűcs Rebeka - Senánszky Petra 2:43,41

11. 4x50 m mix felszíni úszás váltó 1:11,02

12. 200 m felszíni úszás 1:33,84

13. 100 m felszíni úszás 41,93

15. 50 m felszíni úszás 19,12

Edzők: Juhos Gergely, Szabó László