BÁCSVÍZ-es bringások az élmezőnyben

Vissza a címlapra
BÁCSVÍZ-es bringások az élmezőnyben

Remek eredményeket értek el a BÁCSVÍZ Zrt. munkatársai a Bringázz a munkába! kampány szeptemberben meghirdetett és október végéig tartó kihívásán. A 106 regisztrált céges csapat közül a 3. legjobb eredményt érték el, az egyéni listán pedig Praksch László (a képen balról) informatikus, adatvédelmi tisztviselő a 13. helyen végzett, míg Berecz Lajos laboratóriumvezető helyettes a 18. lett.

A Magyar Kerékpárosklub szervezésében, az Aktív Magyarország anyagi támogatásával megvalósuló Bringázz a munkába! kampány 2023-ban is a munkahelyek kerékpárral történő megközelítését kívánja népszerűsíteni.

A biciklizés a BÁCSVÍZ-nél is közkedvelt közlekedési mód, nagyon sok vízműves jár kerékpárral dolgozni, emellett pedig többen is rendszeresen részt vesznek különböző bringás sportprogramokon, mint például az évente megrendezett Balatonkör Kerékpár Túra, vagy a Tisza-tó Túra.

Keliger Dóra HR munkatárs, a BÁCSVÍZ-es sportprogramok aktív szervezője, koordinátora elmondta, hogy a szeptemberben meghirdetett, Bringázz a munkába felhívás is rendkívül kedvező fogadtatásra talált a kollégák körében, amit az elért szép eredmény - azaz a 106 regisztrált céges csapat közül a 3. hely megszerzése - is egyértelműen jelez.

A kihíváshoz csatlakozóknak egyébként nem volt más teendőjük, mint letölteni a részvételhez szükséges applikációt, és csatlakozni a BÁCSVÍZ csapatához, így közösen tudtak pontokat gyűjteni. A kihívás során nem az számított, hogy ki hány kilométert tekert egy nap, hanem az, hogy egy héten hányszor, vagyis milyen gyakorisággal pattant nyeregbe azért, hogy dolgozni menjen.

A szeptemberi-októberi kihívás egyéni listáján a 13. helyen végző Praksch László elmondta, hogy nem most csatlakozott a bringások népes táborához, régi tagja a Magyar Kerékpárosklubnak, így tudott is a kihívásról. Hangsúlyozta, hogy a biciklizés számára nagyon kedvelt mozgásforma, ami amellett, hogy kikapcsolja, az egészségmegőrzést is jól szolgálja. Hozzátette, hogy amikor csak lehet, gyakorolja is, idén nyár eleje óta például már több mint 2300 kilométer tekert le, amikor pedig a téli, zordabb napok jönnek, akkor szobakerékpározással váltja fel a kinti biciklizést.

Az egyéni listán 18. helyezett Berecz Lajostól megtudtuk, hogy ő sem a felhívás miatt vette elő a kerékpárt. Elmondta, hogy ha nincs valamilyen akadálya, akkor egész évben bringával jár munkába, ráadásul előtte és utána még gyermekét is maga mögé ülteti, és így viszi iskolába, illetve onnan haza.