Bács-Kiskun megyei tűzoltó vadászok a dobogón az országos korongvadász- és vadászversenyen

Vissza a címlapra

Az ötödik országos korongvadász- és vadászversenyt Győr-Moson-Sopron megyében rendezték meg, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. ravazdi erdészetének területén, május 14-én és 15-én. Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot két csapat képviselte, a Bács Megyei Betyárok I. csapata bronzéremmel a „puskája végén" tért haza.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett viadalra az ország minden részéből érkeztek női és férfi versenyzők, sportvadászok és sportlövők.

A verseny kedd délután regisztrációval kezdődött, majd az úgynevezett golyós verseny következett, amelynek során vadászfegyvernek minősített puskával lőhettek céltáblára az egyéniben induló versenyzők. Öt lövést adhattak le a különböző távolságokra elhelyezett, egész alakos zerge, illetve ülő róka alakra. A vadászoknak biztos kézre és éles látásra volt szükségük, helyzetüket ugyanis még az időjárás is nehezítette, nem kímélte az eső és a szél a versenyzőket.

Szerdán a korongvadász verseny valamivel jobb időjárási viszonyok mellett kezdődött, de dél körül ismét eleredt az eső. Az elmúlt évekhez hasonlóan több kategóriában indulhattak a versenyzők: hagyományosan egyéni korongvadász kategóriában, illetve e számban háromfős csapatként is. A sörétes verseny során a sportolók négy pályán összesen száz korongot vehettek célba.

Versenyzőink: Szabó Árpád Jenő, Kocsner János, Tóth István, Méhes Lajos, Nagy András, Paplanos Patrik.

Bács Megyei Betyárok I. csapata (Szabó Árpád Jenő, Kocsner János, Tóth István) a korongvadász csapatversenyben a dobogó harmadik fokára állhatott.

Korongvadász egyéni kategóriában Kocsner János a rangos, harmadik helyen végzett.

Képgaléria IDE kattintva! Fotó: Méhes Lajos tű. őrnagy - Bács-Kiskun MKI