Az MKB Cycling Team arannyal és ezüsttel zárta az országúti szezont

Vissza a címlapra

A 47. Gemenc Nagydíj zárta a szezont az MKB Cycling Team csapata, ahol az elvárásoknak megfelelően szerepelt az U23-as sor, az U17-esek pedig minden elképzelést felülmúltak. Radics Milán és Dobai Dávid ugyanis elfoglalta a dobogó első és második fokát.

Közel fél évszázada Szekszárdon és annak környékén zajlik Magyarország egyik legnagyobb tradícióval rendelkező kerékpárversenye, melyet 47. alkalommal rendeztek meg. Ahogy az már megszokott, idén is nemzetközi mezőny gyűlt össze, kiváló magyar, szerb és osztrák csapatokkal.

Az U23-asok számára országúti verseny egy 146 km-es szakasszal kezdődött péntek délután, majd szombat délelőtt 103 km-es mezőnyverseny várt a bringásokra. Este pedig következett a Gemenc Nagydíj lámpafényes kritériumversenye.

Természetesen nem maradhatott el a szokásos "háztömb körüli körözés", a Gemenc Kupa, ahol 60 kilométeres távon U17-es kerékpárosaink mutatkoztak be.

Az MKB Cycling Team két sorral érkezett. Az U23-as összeállítású fiatal csapat (Gohér Mihály, Hrenkó Norbert, Forró Lajos, Orosz Gergő, Fábián Csongor és Fábián Zalán) nagyon szépen helyt állt az alapvetően sprintereknek kedvező pályán. A verseny igen komoly, 45-46 km/órás átlaggal zajlott mindkét szakaszon.

Az előzetes elvárásoknak megfelelően a kecskemétiek, a „gyorslábú" Orosz Gergőtől várták a legtöbbet, aki többször is pontokat szerzett a részhajrákon, és a jóváírásokkal együtt végül az előkelő 8. helyen végzett, a villanyfényes kritériumon pedig 5. helyen ért célba.

A Gemenc Kupa elnevezésű betétfutam hatalmas MKB-s sikert hozott! Az 60 kilométeres betétfutamon, melyen 17 kört kellett megtenni a városban, az U17-esek között Radics Milán és Dobai Dávid tökéletes csapatmunkát bemutatva az első és második helyet szerezte meg.

Kiválóan zárta tehát az országúti idényt a csapat, de csak két hét szünet következik. Indul a cyclocross szezon, melyben nem csak versenyzőket delegál, de szervezőként is részt vesz az MKB Cycling Team. November 21-én - Magyar Kupa forduló keretében - Ballószögön várják a téli kerékpározás szerelmeseit.

- Nagyon sok tapasztalatot és dobogós helyet szereztünk, jövőre ennél is több a cél. Az utánpótlás kerékpáros sorokat is szeretném további minőségi kerékpárosokkal megerősíteni, és pár héten belül élesben is elindul a Bringatanoda, mellyel alulról építkezve folytatjuk az utánpótlásnevelést. Az idei év legnagyobb kihívása az volt, hogy érjünk el minél több dobogós helyet, főképp a nemzeti bajnokságokon. Ez idén négy érmet jelentett U23-ban és U17-ben - foglalta össze az idei szezont Sáfár Tamás, sportigazgató. Kiemelte: - Nem titkolt cél volt, hogy az MKB Cycling Team név minél jobban integrálódjon a közép-európai kerékpársportba. A V4 versenysorozatban, a Székely körön, a Szerb körön és a Gemenc Kupán elért eredményeknek köszönhetően pedig elmondhatjuk, hogy a kecskeméti alapítású csapat ismertté vált.