Az Európa-bajnokság után jön a „KICSIK NAGY FOCIJA!” Kecskeméten

Vissza a címlapra
Az Európa-bajnokság után jön a „KICSIK NAGY FOCIJA!” Kecskeméten

Détári Lajos, hatvanegyszeres magyar, többszörös világ- és Európa válogatott labdarúgó, magyar és görög bajnok és gólkirály, nyitja meg a XXIII. Gyermekotthonok Európa Kupa Döntőjét.

Az UEFA Labdarúgó Európa Bajnokság döntőjével, július 14-én befejeződik a felnőttek kontinensbajnoksága. Másnap, 2024. július 15-én pedig elstartol a „Kicsik nagy focija" Kecskeméten. A sport mellett a kultúra ünnepe is lesz ez a nyári hétfő, hiszen látványos showműsor érkezik Kecskemétre!

Az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány huszonharmadik alkalommal rendezi meg a Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupa Döntőjét Kecskeméten, 2024. július 15-18. között, ahol az állami gondoskodásban élő magyar és külföldi gyerekek mérik össze labdarúgásban tudásukat. 

k0709Detari.jpg- Játékosként négy országban játszottam és mindenhol azt láttam, hogy a sportnak, azon belül a labdarúgásnak óriási társadalmi hatása van, különösen a nehezebb sorsú, halmozottan hátrányos helyzetben élő gyerekek esetében. Edzőként is azt tapasztalom, hogy motiválja a fiatalokat a közös cél, a csapatban való játék, egyáltalán az, hogy tartoznak valahová. Fontosnak tartom az alapítvány munkáját és örülök, hogy ennek a gyönyörű és fontos sportnak a népszerűségéért dolgoznak és hogy Én is részt vehetek benne - mondta Détári Lajos.

A Megnyitó Ünnepség 2024. július 15-én, 18.00 órakor kezdődik Kecskeméten, a Szent István téren. A sportrendezvény hivatalos megnyitója után Retró páholy - Filmslágerek élő nagykoncerten, sikerfilmek lesznek láthatók és hallhatók, többek között Csepregi Éva, a NEOTON sztárjának előadásában.

k0709Csepregi.jpg- A sport és a mi zenénk szeretete egyaránt boldogsághormont szabadít fel. A mi dalainkban és a labdarúgásban pedig ott lakik az egész élet. A Labdarúgó Európa Bajnokság ünnepét meghosszabbítjuk és megkoronázzuk, szokás szerint Kecskeméten egy remek koncerttel, ami mindenkinek szól. A Hit és Sport Alapítványnak kívánok erőt a programjukhoz. A sportoló gyerekeknek teli önbizalommal, küzdelmes mérkőzéseket kívánok - hangsúlyozta Csepregi Éva, a Fényszóró Kulturális Alapítvány elnöke.

A jótékonyságot és sportélményt egyedülállóan ötvöző rendezvény, a Gyermekotthonok Európa Kupa Döntője már 23. alkalommal valósul meg a Hit és Sport Alapítvány szervezésében. A nagyszabású sporteseményre Magyarországon kívül további 6 országból: Szerbiából, Romániából, Bulgáriából, Németországból, Bosznia-Hercegovina és Lengyelországból érkeznek hátrányos helyzetű fiatalokból álló csapatok.

Magyarországot 7 gyermekotthon fiataljai képviselik: Debrecen, Tolcsva, Komádi, Kelebia, Kiskőrös, Gönc és Budapest. Az ifjú labdarúgók a Kecskeméti Atlétikai Centrumban kialakított pályákon mérkőznek meg az UEFA szabályoknak megfelelően. A győztes csapat érem, serleg, a helyezett csapatok érem díjazásban részesülnek. Valamennyi résztvevő csapat futball labdát valamint ajándékcsomagot is kap. Különdíjban részesül a torna gólkirálya, legjobb játékosa és a legjobb kapus.

A rendezvény fővédnökei: Fülöp Attila, gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere dr. Mák Kornél, Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés Alelnöke, Sipos László, önkormányzati képviselő, valamint Nyilasi Tibor, hetvenszeres válogatott labdarúgó.

AZ ALAPÍTVÁNYRÓL

k0709Radics.jpg„Az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány 2000-ben azzal a céllal jött létre, hogy az országban működő gyermekotthonokban élőknek hasznos és tartós szabadidő tevékenységeket biztosítson. A sportesemények szervezése - amelynek kiemelkedő programja a Gyermekotthonok Európa Kupa Döntője - az évek alatt nemzetközivé bővült. Az elmúlt 24 év alatt Európa 18 nemzete járt Kecskeméten, alapítványunknak köszönhetően. Nagy öröm számomra, hogy 24 év alatt a (pandémia 2020.) kivételével minden évben megrendeztük Közép Európa legnagyobb és leghosszabb múltra visszatekintő Gyermekvédelmi Szakellátásban élők futball tornáját. Fontos visszajelzés számomra, hogy olimpiai és világválogatott labdarúgók is emelik jelenlétükkel a rendezvény fontosságát - közölte Radics Kálmán, a Hit és Sport Alapítvány elnöke.

A GÁLA

A gálaest folyamán köszönti a vendégeket Dr. Zsilinszky László Gondoskodáspolitikáért Felelős Államtitkárság Kabinetfőnöke.

A győztes csapatnak járó Európa Kupa Vándorserleget díszvendégünk Farkas Bertalan űrhajós dandártábornok Úr viszi fel a színpadra.

Az eseményt megtisztelik jelenlétükkel Dunai Antal olimpiai bajnok, Laczkó Zsolt, Vincze Ottó, egykori válogatott játékosok, Gellei Imre korábbi szövetségi kapitány és Őze Tibor BVSC Szakmai Tanácsadója.

Az est háziasszonya és a program nagykövete: Görög Zita

A Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupa Döntő támogatói:

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., HM Sportért Felelős Államtitkárság, Gondoskodáspolitikáért Felelős Államtitkárság, Országgyűlés hivatala, Hírös Doboz Kft., Classic Kft., Horváth Ép., Phoenix Mecano, HUFBAU-AKKER, KTE 1911 Kft. Termostar, Balassa Sándor egyéni vállalkozó,
Univer, Fornetti, Koch Borászat, Márka, Kecskeméti Fürdő, Print 2000. Sheraton Hotel, Bácsvíz Zrt., Varga Tanya Kft., Cental Passage, Hírös Sport Nonprofit Kft., Poór Mihály egyéni vállalkozó.

A rendezvény szakmai és szponzorációs kiemelt támogatója a Hírös Agóra

Média támogatónk: KEOL.hu, Hírös.hu, Kecskemét Televízió ( KTV),

XXIII. Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupa Döntő

2024.július 15.- 18.

A megnyitó ünnepség programja:

2024. július 15. hétfőn, a Szent István téren.

17:00 Spreading Formation

17:30 Gödény Anikó, Domján Mónika (70-80-as évek legnagyobb slágerei)

18:00 Keskeny Márk

18:30 90-es évek Retro Slágereit hozza el: Bestiák, Happy Gang, Feat. FLM.

19:45 Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupa Döntő

A hivatalos Nyitóünnepség:

(Műsorvezető: Görög Zita és Lévai Ferenc)

20:30 Rertro Páholy filmslágerek élő nagykoncert

Közreműködnek: Csepregi Éva, Hegyi Barbara, Tarján Zsófi, Nagy Adri, Peter Sramek, Kolovratnik Krisztián, és Kovax

Az est háziasszonya: Liptai Claudia

A sportesemény helyszíne: Kecskeméti Atlétikai Centrum (6000 Kecskemét, Olimpia utca 3.)

A kupamérkőzések ideje: 2024. július 15.- 18.

Július 16. kedd, 09.00 - 12.00 óra

15.00 - 18.00 óra

Július 17. szerda, 09.00 - 12.00 óra

Július 18. csütörtök, 09.00 - 10.30 óra

Döntő: 11.00 - 11.30 óra

Eredményhirdetés: 12.00 óra

További információ: Sztojka István, a Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány szakmai igazgatója

e-mail: 2000sportalapitvany@gmail.com,

telefon:+36702424089