Alsóházi rangadóra készül a Kecskeméti NKSE

Vissza a címlapra
Alsóházi rangadóra készül a Kecskeméti NKSE

„Nekünk most kezdődik a bajnokság" - nyilatkozta dr. Paic Róbert, a KNKSE vezetőedzője a Szombathely ellen idegenben elveszített találkozó (32-24) után. Valóban, a Kecskemétnek ugyan újoncként nincs könnyű dolga az NB I/B-ben, de ha jövőre is ebben az osztályban szeretné folytatni a küzdelmeket, akkor a tavaly osztályozóra kényszerülő Tempo KSE csapatától el kell hoznia a két bajnoki pontot.

Hosszú éve volt tavaly a Tempo csapatának, hiszen osztályozót kellett játszania a Szigetszentmiklóssal annak érdekében, hogy megőrizze NB I/B-s tagságát. A június 12-én, Dabason lejátszott mérkőzést magabiztosan nyerte a Tempo KSE (30-21), így idén is a másodosztályban gyűjtheti a pontokat. Eddig azonban nem termett sok babér a fővárosiak számára, hiszen előbb a Fradival szemben maradtak alul hazai pályán (23-31), majd idegenben a Vasas otthonában szenvedtek vereséget (34-27).

A Tempo azonban jelenleg egy csapatot megelőz a tabellán, éppen hétvégi ellenfelét, a Kecskeméti NKSE gárdáját. Berkes-Kaiser Melittáék még szintén nyeretlenek, az első fordulóban a Vasassal szemben maradtak alul a Messzi István Sportcsarnokban (22-37), majd  legutóbb Szombathelyen kaptak ki nyolc egységgel (32-24).

Mindkét csapat számára nagyon fontos, hogy megszerezze első pontjait a bajnokságban, és várhatóan mindent meg is tesznek azért, hogy feljebb költözzenek a tabellán. Parázs mérkőzésre számíthatnak azok, akik szombaton ellátogatnak a Gyáli Sportcsarnokba.

dr. Paic Róbert vezetőedző (Kecskeméti NKSE): « Kielemeztük a Tempót; és nem az udvariasság mondatja velem: nagyon jó csapatról van szó. Szombaton nehéz és fontos meccs vár ránk, amelynek végkimenetele a jövőbeli szereplésünket és a csapat hangulatát is meghatározhatja. Azt várom a lányoktól, hogy szívüket-lelküket kitegyék a pályára, és hozzuk el a pontokat! A bemelegítéstől kezdve, tehát 90 percig maximális koncentrációra van szükségünk, és akkor bárkivel, így a Tempóval is felvehetjük a versenyt. A fővárosiak valószínűleg közvetlen riválisaink lesznek a bennmaradásért folytatott harcban, ezt szem előtt tartva készülünk a héten. A lányok is tisztában vannak a mérkőzés súlyával, nagyon szépen, fókuszáltan dolgoznak; győzni megyünk a Gyáli Sportcsarnokba! »

Tempo KSE – Kecskeméti NKSE

Női kézilabda NB I/B, 3. forduló

2022. szeptember 17. szombat, 18:00

Gyáli Sportcsarnok és Kézilabda Képzési Központ

Vezeti: Dáné, Marton