A szabadidőközpontban sportpark, a Kosárlabda Akadémia mellett pedig parkoló épül

Vissza a címlapra
A szabadidőközpontban sportpark, a Kosárlabda Akadémia mellett pedig parkoló épül

A Kecskeméti Kosárlabda Akadémia sportfejlesztési pályázatának keretében két új beruházás valósul meg: a sportpark és az Akadémia épületének új parkolója - jelentette be Ivkovicné Béres Tímea, a Kosárlabda Akadémia vezetője egy sajtótájákoztatón. Az Akadémián tartott eseményen Kecskemét városvezetését Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester képviselte.

Mint elhangzott, a pályázatot a Magyar Kosárlabda Szövetség és az EMMI hagyta jóvá. A beruházás összköltségéből Kecskemét Önkormányzata a 30 százalék önerőt adja, 70 százalékot pedig az Akadémia tao támogatói biztosítanak.

A sportpark - a Benkó Zoltán Szabadidőközpont területén valósul meg. Már parknak nevezzük, mert a meglévő - 2015-ben átadott - kültéri kosárlabda pálya mellé még két pálya épül, illetve köréjük egy futópálya is elkészül.

A három új pálya öntött gumiburkolatot kap. Ez „sportbarát" alap, amely védi az ízületeket, de a külső hatásoknak is ellenáll.

A sportpályák mellé egy árnyékolt pihenőt képzeltünk és pályáztunk, ahol ívókút is létesül. Igazi közösségi teret biztosít a Szabadidőközpont minden látogatójának.

- A futópálya 210 méter hosszú lesz.

- A beruházás tervezett befejezése 2019. május vége.

- A sportfejlesztés célja a szabadidősport és a kosárlabda népszerűsítése, a fiatalok és a családok sportolásának segítése.

- A pályák használata ennek szellemében térítésmentes lesz a Szabadidőközpont minden látogatója számára.

- A beruházás teljes költsége 80 millió Ft.

A Mercedes-Benz Sport Akadémia és a Messzi István Sportcsarnok közötti területen 98 személygépkocsi befogadását biztosító parkoló épül. Négy év munkájának eredményképpen végleg lezárul a régi uszoda sportközponttá történő átalakítása, egyúttal befejeződik a Sport Akadémia körüli környezetrendezés is.

- A parkoló külső közlekedési kapcsolatát a városi úthálózathoz az Olimpia utcai, a közelmúltban felújított parkoló bevezető útja biztosítja.

- A területen ezen felül napelempark is épül, amely az Akadémia épületének gazdaságosabb üzemeltetéséhez járul majd hozzá.

- A megújuló energiaforrás létesítését a Magyar Kosárlabda Szövetség kiemelten támogatta.

- A napelempark 50 kW teljesítményű lesz.

- A beruházás után a Messzi István Sportcsarnokba és a Mercedes-Benz Sport Akadémiára biztonságosabb lesz a bejutás.

- Mindkét sportcsarnokban a rendezvényekhez kulturált hátteret biztosít az átalakított környezet.

- Az Olimpia utcát is tehermentesíti a beruházás.

- A teljes beruházás összköltsége 169 millió forint.

A beruházással növekszik a város vagyona, a szabadidősport lehetőségei bővülnek Kecskemét minden lakója számára.

Galéria (5 kép)

Összes kép letöltése