A KTE-Piroska Szörp nyerte a megyei El Clásicót

Vissza a címlapra

A hírös városiak ezúttal a mérkőzés első percétől domináltak, és magabiztosan győztek a Mizse KC csapata ellen, noha a második félidő elején kicsit magukra húzták az ellenfelet. A Lajosmizse azonban három gólnál közelebb nem tudott a hazaiakhoz férkőzni.

Szamos, Mazák és Füstös találatával érkezett meg a mérkőzésbe a KTE-Piroska Szörp csapata. Podoba a gólvonalon brillírozott, míg mizsei oldalon Benke ostromolta kitartóan a kaput. A vendégek első találatára az 5. percig várni kellett. A Kecskemét azonban résen volt, noha Hollós és Bán is betalált, egyenlíteni nem tudtak a vendégek. Az első tíz percben csupán egy gól volt a hírös városiak előnye, a 11. percben azonban ritmust váltottak és 3-4 találattal elléptek a bizonytalankodó Mizse KC együttesétől. 9-5-nél Serfőző edző időt kért, majd tíz minutummal később újra, ennek ellenére állandósult a különbség a két csapat között. 5 perccel a félidő vége előtt már döntő fölénybe került a hazai alakulat és a szünetig 7 gólos előnyre tett szert (16-9).

Mérsékelt lendülettel kezdődött a második játékrész, a 40. percig brusztolós kézilabdát játszottak a felek, a 40. perc környékén azonban a Mizse megrázta magát és Benke Viktor vezérletével 4-0-s rohamot produkált, három gólra meg is közelítette a fáradó kecskemétieket. Vérszemet kapott a Lajosmizse, és utolsó tartalékait mozgósítva próbálta tovább faragni a hazaiak előnyét. A találkozón addig remekül teljesítő Podoba helyett Zaklajda állt a kapuba és pályára lépett Halász Máté is, mindketten nagyot lendítettek a játékon, így az utolsó tíz percben már újra a KTE-Piroska Szörp dominált. Ocsovai mester bátran kísérletezett a 7 a 6 elleni játékkal és pályára küldte a fiatal Ács Tamást is, végül a KTE ezen az estén magabiztosan és megérdemelten múlta felül örök riválisát (30-25).

KTE-Piroska Szörp - Mizse KC 30 - 25 (16 - 9)

Gólszerzők: Tóth N. "Gepa" 6, Halász 2, Bujdosó 5 (4), Csuzi 1, Füstös 2, Kátai 4, Berkes 1, Mazák 2, Horváth V. 2, Szamos 5.

Kiállítások: 10 perc illetve 8 perc

Hétméteresek: 4/4 illetve 2/2.

Ocsovai Zsolt, a KTE-Piroska Szörp vezetőedzője:

- Gratulálok a csapatomnak! Annak ellenére, hogy a mérkőzésen voltak kisebb hullámvölgyeink, három gólnál nem engedtük közelebb a Lajosmizsét. Az első félidőben szépen és eredményesen küzdöttünk és ez a 40. percig tartott. Aztán megnyugodtunk, hogy megvan a meccs és magunkra húztuk az ellenfelet, ilyen hibát nem szabad elkövetnünk. A legfontosabb, hogy győztünk és tovább tart a lendületünk. Rosszul kezdtük a bajnokságot, de most elindultunk felfelé, fontos, hogy a fiúk elhiggyék, képesek győzni és el tudják érni a közösen kitűzött célokat. Én nagyon hiszek magunkban!

Dr. Serfőző Zsolt, a Mizse KC edzője:

- Sajnos zsinórban már a második meccsen kezdünk úgy, hogy az első félidőt nagyon elrontjuk, aztán a másodikban próbálunk kapaszkodni és menni a veszett fejsze nyele után. Fontos lenne, hogy az első játékrészben is azzal a mentalitással kezdjünk, ahogy a szünet után kijöttünk a pályára és olyan futós, hajtós játékot tudjunk játszani, mint a mérkőzésnek abban a szakaszában. Ehhez persze arra is szükség van, hogy a védekezésünk hatékony legyen. Azon dolgozunk, hogy a hibáinkat mihamarabb ki tudjuk javítani.