Hat bajnoki címet szerzett a BÁCSVÍZ KVSC búvárúszó csapata az országos bajnokságon

Vissza a címlapra

Három korosztály, 17 csapat, 238 versenyzője állt rajthoz a hétvégén Kecskeméten a XXXVII. Gyermek- XLIX. Ifjúsági - LII. Felnőtt Uszonyos és Búvárúszó Országos Bajnokságon. A Bácsvíz KVSC csapata 6 aranyérmet, 13 ezüst- és 7 bronzérmet, valamint gyermek korosztályban összesen 9 IV-VI. helyezést söpört be. A legtöbb országos bajnoki címet Blaszák Lilla szerezte, Szalontai Roland pedig a korosztályában elnyerte a legeredményesebb versenyzőnek járó kupát is.

„Meglepően jól sikerült a hétvégi országos bajnokság, a csapat eredménye felülmúlta az előzetes elvárásaimat. Az, hogy Blaszák Lilla három versenyszámban is országos bajnok lett, nagy meglepetés volt, főleg úgy, hogy a verseny előtti napokban az írásbeli érettségire koncentrált. Kocsis Marcell ez úttal egy országos bajnoki címet szerzett, ám neki az érettségi feladatok mellett még egy rövidebb lefolyású betegséggel is meg kellett küzdenie. Szili Ágnes esetében a hétvégén bizonyosságot nyert, hogy nem csupán a rövidebb távokon tud kimagasló eredményeket elérni. Ezúttal az egy korosztállyal idősebbek, tehát az ifjúságiak között is győzni tudott 1500 méteres felszíni úszásban, pedig első alkalom volt, hogy ezen a hosszú távon elindult. Látszik azonban, hogy a fiatalabbak között is új tehetségek kezdenek beérni, erre jó példa Szalontai Roland országos bajnoki címe. Roli versenyről-versenyre fejlődik, az edzéseken is igazi maximalista. Ezzel a versenyzői attitűddel még komoly eredményeket érhet el pályafutása során" - értékelte a hétvégét Juhos Gergely szakosztályvezető.

A hétvégén kerül előzetes kijelölésre a felnőtt és junior nemzeti válogatott keret is. A BÁCSVÍZ KVSC versenyzői közül a felnőtt csapatban Blaszák Lilla és Kocsis Marcell, még a junior válogatott keretben Kolonics Milán és Losonczi Flóra kapott helyet. A keret még nem került véglegesítésre, de várhatóan mind a négyen rajthoz tudnak majd állni korosztályuk legrangosabb versenyein, ami a felnőttek számára az ioanninai (GRE) Európa-bajnokság lesz, a juniorok számára pedig Sharm El Sheikhben (EGY) kerül megrendezésre a világbajnokság.

Edzők: Juhos Gergely, Szabó László, és Bács Ferenc.

IDE kattintva megtekinthetik az eredményeket!