55 érem és pezsgő hangulat a BÁCSVÍZ KVSC úszóinál

Vissza a címlapra

A hétvégén újra megtelt a Kecskeméti Fürdő versenyuszodája a XXXIV. BÁCSVÍZ Kupa úszóverseny 39 csapat 591 versenyzőjével, edzőivel és szurkolóival.

A BÁCSVÍZ KVSC és a Kecskeméti Fürdő közös rendezésű versenyén a két nap alatt 2495-ször rajtolhattak az úszók, javíthattak az idejükön, szerezhették meg a szintidőket az országos bajnokságokon való szerepléshez vagy gyűjthették a pontokat a csapataiknak.

A kétnapos verseny végén a hazai BÁCSVÍZ KVSC 35 versenyzőjével szerezte a legtöbb pontot (679) és kapta az első helyért járó BÁCSVÍZ Kupát, az UTE 25 versenyzője 398 ponttal a második helyért és a BHSE 29 versenyzőjével és 339 ponttal a harmadik helyért járó kupát vihette haza.

A hazaiak összesen 22 aranyat, 15 ezüstöt és 18 bronzot gyűjtöttek. A BÁCSVÍZ KVSC legeredményesebb versenyzője Demjén Bátor volt, aki a korosztályában a legmagasabb LEN pontszámot érte el az 1500 m gyorsúszás versenyszámban 16:21,17 időeredménnyel, így övé lett a legeredményesebb fiú versenyzőnek járó BÁCSVÍZ Kupa és az arany érem is. 200 m vegyes és 400 m gyorsúszásban szintén aranyérmes időt úszott.

Éremszerzők még: Mohay Janka, Kosztolányi Anna, Czeglédi Diána, Garajszki Máté, Mészáros Dániel, Czeglédi Kenéz, Lajter Szabolcs, Bogdán Luca, Kerekes Luca, Szilvási-Hazag Aliz, Szabó Nóra, Pap Kata, Gál Olivér, Albert János, Kis Bence, Gajári Márk, Wórum Benedek, Fekete Miklós.

További pontszerzők: Mozsárik Levente, Nagy Luca Natália, Király Léna, Mácsai Dóra, Kollár Bálint, Farkas Janka, Gyöngyi Dominik, Czeglédi Zselyke, Fodor Ildikó Amira, Domján Noémi, Hajagos Benjamin, Márhoffer Soma, Pajor Franciska, Katona Lujza.

Felkészítő edzők: Nagy Zoltán, Bálint Zoltán, Bács Ferenc