Vége a villanyautósok álomkorszakának? A Mol-kutakon már fizetni kell a töltésért

Vissza a címlapra
Vége a villanyautósok álomkorszakának? A Mol-kutakon már fizetni kell a töltésért

Egész biztos, hogy a többi, most még ingyenesen használható töltőoszlop is fizetős lesz előbb-utóbb - írta meg a player.hu. Kecskeméten jelenleg van olyan hely, ahol  még ingyen lehet tölteni, de van már olyan is, ahol pénzért. Ahol fizetni kell - mondják a kecskeméti elektromos autósok - ott is olcsóbb a "bekerülés", mint egy benzines autónál: 100 kilométernyi utazás mintegy 500 forintból jön ki. A fotón a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont parkolójában lévő töltőoszlop látható.

A villanyautósok sokáig reménykedtek abban, hogy a fizetős korszak csak akkor jön el, ha a jelenleginél jóval több villanyautó lesz az utakon. Hát, nem: a Mol, amely országosan összesen négy benzinkútjánál kínál villanyautó-töltési lehetőséget, azt is mind Budapesten, augusztus elsejétől fizetőssé teszi a szolgáltatást.

A Mol Plugee oldalán csak az szerepel, hogy az árak az adott töltőállomáson lévő oszlopokon lesznek, de az E-cars.hu-nak küldött közleményben konkrétan leírják: a lassabb, AC-töltés ára 1990, a gyorsabb, DC-töltés 2990 forint lesz.

Minden elkezdett töltési folyamat egy töltésnek számít, függetlenül az időtartamától, valamint a felvett energia mennyiségétől, és jár majd mellé száz multipont.

Ennél örömtelibb hír viszont, hogy a Mol tájékoztatása szerint az év végéig Budapesten még tíz, vidéken pedig tizenöt töltőt adnak majd át.

További információkhttps://www.molplugee.hu/