Újra elindul a Millió lépés az iskoládért kampány

Vissza a címlapra
Újra elindul a Millió lépés az iskoládért kampány

Március 25-étől újra elindul a Millió lépés az iskoládért kampány - tudatta a Miniszterelnökség Aktív Magyarországért felelős államtitkársága közleményben az MTI-vel.

A március 25. és június 9. között zajló kampány idén kibővült a Válts zöldre! kezdeményezéssel, amelynek részeként a Legzöldebb Iskola címet is elnyerhetik a résztvevők. Az új kihívás a testmozgás népszerűsítése mellett a környezettudatos közlekedés fontosságára hívja fel a figyelmet.

Révész Máriusz, a Miniszterelnökség államtitkára és az Aktív Magyarországért Program vezetője a Válts zöldre! programmal kapcsolatban a közlemény szerint azt hangsúlyozta: "a kezdeményezés kiváló lehetőség arra, hogy a diákok az egészséges életmód kialakítása mellett megtanulják, hogyan lehetnek aktív résztvevői a környezetük védelmének". A környezettudatos közlekedés népszerűsítése elengedhetetlen a jövő generációinak - tette hozzá.

Tavaly a Millió lépés az iskoládért kampány rekordszámú, közel 350 ezer embert mozgatott meg. A kihíváshoz az ingyenes MillióLépés mobilappalikáció letöltésével lehet csatlakozni, amely több mint hatvanféle mozgásformát képes lépésszámmá alakítani. A verseny lényege, hogy az iskola neve alatt minél több lépésszám gyűljön össze, miközben a versenyzők virtuálisan bejárják a magyar Kékkör teljes útvonalát.

A kampányt a Magyar Szervátültetettek Szövetsége és a Miniszterelnökség Aktív Magyarországért felelős államtitkársága támogatja - közölték.

MTI