Szakfordítással segítenek az orvosok

Vissza a címlapra
Szakfordítással segítenek az orvosok

Az önkéntes, szakfordítókból, szakorvosokból, biológusokból, járványügyi szakemberekből álló 1001 orvosi fordítócsoport március közepén alakult. A tudásmegosztás jegyében a koronavírussal kapcsolatos nemzetközi, elsősorban angol és német nyelvű szakirodalomban elérhető ajánlások, tudományos értekezések és háttéranyagok fordításával az a céljuk, hogy a frontvonalban dolgozó, koronavírusos betegekkel foglalkozó kollégák ingyenesen, magyar nyelven jussanak hozzá a munkájukhoz szükséges guideline-okhoz és ajánlásokhoz, amelyek a www.covid1001.hu oldalon elérhetők. (Fotó: pixabay)

Napi 3-5 cikk kerül fel különböző kategóriákban, a nagyobb volumenű guideline-októl kezdve a rövidebb, folyamatábra jellegű összefoglalókig. A fő kategóriákon kívül a honlap alján lévő címkefelhőből is el lehet érni az egy-egy témához kapcsolódó cikkeket.

Az oldal nem csak az egészségügyben dolgozók számára lehet érdekes. Hasznos információkkal szolgál a laikusok számára is a vírus terjedéséről, a maszk szabásmintájától és helyes viselésétől kezdve a betegség tünetein keresztül a különböző friss kutatások eredményeiről is olvashatnak az érdeklődők.