Soron kívül megkezdte az egészségügyi védőmaszkok gyártását a büntetés-végrehajtás

Vissza a címlapra
Soron kívül megkezdte az egészségügyi védőmaszkok gyártását a büntetés-végrehajtás

A Koronavírus-járvány Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs feladat meghatározása alapján (Akcióterv 19. pont) a büntetés-végrehajtási szervezet megkezdte az egészségügyi védőmaszkok gyártását. A koronavírus esetleges hazai megjelenése esetén a termékek iránt várhatóan megnövekvő vásárlói igények teljesíthetőek.

A védőmaszkokat az Adorján-Tex Kft., a büntetés-végrehajtás egyik gazdasági társasága fogvatartotti munkáltatással a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben és a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtönben gyártja.

Az újra indított gyártási folyamat folyamatosan növeli az árukészletet, jelenleg több mint 320 ezer darab védőmaszk áll rendelkezésre.

A gyártás folyamatosságát a rendelkezésre álló alapanyagok mennyisége és a fogvatartottak hosszított idejű - váltásban napi 12 órás - munkavégzése garantálja. A gyártási kapacitás napi 20.000 darab védőmaszk, a kapacitás bővíthető. A legyártatott védőmaszkokat az ország több pontján deponálják, a jelentkező igények szerint azonnal szállíthatóak.

Az Adorján-Tex Kft. a büntetés-végrehajtás fogvatartottakat foglalkoztató gazdasági társasága, amelynek fő profilja a textilipari tevékenység: ágyneműk, függönyök, asztalterítők, törölközők, egészségügyi termékek - úgymint lepedők, takaró és párnahuzatok, köpenyek, ingek, nadrágok, tunikák, műtősruhák -, valamint munka- és védőruhák, formaruhák gyártása.

Galéria (6 kép)

Összes kép letöltése