Projektkommunikáció és annak hatékony elsajátítása

Vissza a címlapra
Projektkommunikáció és annak hatékony elsajátítása

A hétköznapi életben viszonylag ritkán fordul elő egy emberrel, hogy nagyobb hallgatóság előtt kelljen megszólalnia. Azonban üzleti területen bizony számos olyan élethelyzet adódhat, amikor nemcsak, hogy szép számú hallgatóság előtt kell megszólalni vagy előadást tartani, hanem a nézőközönség figyelmét is fel kell kelteni és ami sokszor még nehezebb, fenn is kell tartani.

A jó előadó

Egy-egy ilyen nagyobb léptékű szereplés esetén a lámpaláz, a feszültség teljesen normális jelenség, azonban ügyelni kell arra, hogy ez ne menjen a kommunikáció, az előadás minőségének rovására, hiszen előfordulhat, hogy az eseményen résztvevők egy idő után már inkább ezekre a jelekre figyelnek és fogalmuk sincs, miről szól maga az előadás.

A Training360 projektkommunikációs képzése éppen ezen a területen ad olyan tudást, amely birtokában magabiztos, jó előadói képességekkel rendelkező kommunikációs szakember válhat a hallgatókból.

Tudományos tény, hogy a testbeszéd és az előadásmód 90 százalékban befolyásolja azt, hogy a közlő fél mennyire tudja magával ragadni a hallgatóságát, és bármilyen hihetetlen, a tartalom csak ezek után jócskán lemaradva a harmadik helyre szorul a fontossági rangsorban.

Megtanulható tudás

A fentiekkel kapcsolatban azonban jó hír, hogy mind a testbeszéd, mind az előadásmód tanulható, és éppen ez a tudás az, amely a Training360 tanfolyamán elsajátítható. Azonban a kurzuson átadott tudás ennél is továbbmegy, hiszen nemcsak a frontális előadás profi kivitelezésének kulisszatitkait árulja el, hanem bármiféle kommunikáció, tehát akár egy egyszerű beszélgetés irányításáról, menedzseléséről is sok hasznos információ szerezhető.

A képzés különféle multimédiás tartalmakkal, valamint a terület szakértőinek segítségével készít fel mindenkit a profi kommunikáció elsajátítására, és a tematika már a lámpaláz leküzdésével, valamint a határozott fellépés elérésének mikéntjével kezdődik. Ezzel kapcsolatban átadásra kerül az a tudás is, amely segítségével az esetlegesen megjelenő feszültséget és stresszhelyzetet lehet kezelni.

Mindenre kiterjedő tematika

A továbbiakban a különböző előadói stílusok kerülnek megismertetésre, és ezzel a tudással felvértezve el lehet kezdeni a saját stílusunk kialakítását is. Ezzel párhuzamosan a kurzus résztvevői megismerik a jó előadó teljes eszköztárát és azt is, hogy mikor, melyiket és hogyan érdemes használni a hallgatóság figyelmének felkeltése és megtartása érdekében.

Egy sikeres előadás teljes felépítésének elsajátítása elengedhetetlenül szükséges a jó előadó számára, így erről alapos ismereteket szereznek a résztvevők, ahogy arról is, hogy miként kell felkészülni az esetlegesen elhangzó kérdések megválaszolására.

Fontos még az a képesség is, hogy különböző hallgatóság előtt hogyan kell azonos arculatot megjelenítve, azonos információt átadni úgy, hogy a tartalom lényegében mindig ugyanaz legyen. További információk a tanfolyamról a Training360 oldalán olvashatók.