Nyáron megugrik a segélyhívások száma

Vissza a címlapra
Nyáron megugrik a segélyhívások száma

A nyári nyaralási időszakban több lesz a segélyhívások száma az asszisztencia szolgáltatóknál. A külföldön nyaralók leggyakrabban tengeri sün okozta sérülés, medúzacsípés miatt szorulnak orvosi ellátásra, Görögországban pedig kiemelkedően sok a bérelt robogóval történt baleset - írta meg a dr.info.hu a minap.hu és az mti.hu tájékoztatása alapján.(Fotó: pixabay.com)

A hírportál szerint tavaly nyáron az egy évvel korábbinál 14 százalékkal többen, közel 28 ezren kértek segítséget egészségügyi problémák miatt a Europ Assistance Magyarországtól. A nyár bő három hónapja alatt leggyakrabban a mediterrán országokba utazók szorulnak orvosi segítségre. Legtöbbször Görögországból, Törökországból, Horvátországból érkezik hívás, de sokan szorulnak ellátásra az Ausztriában, illetve a Bulgáriában nyaralók közül is.

Az egészségügyi problémák közül a leggyakoribbak a rovarcsípések, a medúzacsípések, illetve a tengeri sün vagy kagyló okozta sérülések. Ezt követik azok az esetek, amikor gyomorproblémák, hányás-hasmenés miatt szorulnak orvosi segítségre a nyaralók. Utóbbiak a mediterrán országokba, illetve az Egyiptomba, Tunéziába és Marokkóba utazók körében fordulnak elő a leggyakrabban.

A nyári segélyhívásokról további részleteket IDE kattintva olvashatnak!