Miért szeretnek a gyerekek emeletes ágyon aludni?

Vissza a címlapra
Miért szeretnek a gyerekek emeletes ágyon aludni?

A gyerekek idejük 40-50 százalékát alvással töltik, ezért nagyon fontos, hogy a gyerekágy vagy emeletes ágy kényelmes, barátságos és megfelelő méretű, puhaságú legyen. Természetesen a kényelem mellett az ergonómiára is figyelnünk kell. A legjobb gyerekágyak és emeletes ágyak azok, amelyek megfelelnek a fenti szempontoknak, és beindítják a gyermek fantáziáját.

A gyermek ideális esetben hamar megbarátkozik és elfogadja az új bútordarabot. Amint használni kezdi, az alvás és az az alvást megelőző rutin, rituálé sokkal színesebbé, izgalmasabbá válik a számára. A legjobb, hogyha nem erőltetünk rá a gyerekre egy barátságtalan, sivár ágyat, hanem olyat választunk, ami neki is tetszik és szívesen alszik benne.

A nagy kedvenc: az emeletes ágy

Nincs is jobb kaland, mint szokatlan magasságban aludni. Elképzelni, hogy egy várban vagyunk és onnan harcolunk az ellenséggel, vagy éppen az éghez közel, éjjel a csillagokat nézzük. Ha a gyermeki fantáziáról van szó, akkor a lehetőségek szinte kimeríthetetlenek. Nekünk szülőként csak annyi a dolgunk, hogy lehetővé tegyük az álomra és álmodásra való lehetőséget.

Az emeletes ágyak azért jók a gyermek jellemének és szellemének fejlődése szempontjából, mert a különlegességük révén biztosítják, hogy a gyermek a saját kis birodalmának érezze az alvóhelyét.

Nagyon nagy fontosságot tulajdonítunk a saját személyes terünknek. Ez a gyermekek esetében hatványozottan nyilvánul meg, és az ágy, a biztonság és az éjjeli pihenés helye erre a legjobb példa.

Miért előnyös egy emeletes ágy?

A Homelux webáruházban kapható emeletes ágyak szimpla és kettős kivitelűek is lehetnek. Ha ikrek, testvérek fogják használni az emeletes ágyat, akkor helytakarékosnak bizonyulhat. Abban az esetben, ha a gyermek egyedül fogja használni, akkor választhat: hol fent, hol lent aludhat, kedve szerint. A délutáni szundi helye is lehet az alsó szint és az esti mély alvásé pedig a felső szint.

Ha a gyermekünk már iskolába jár, és szeret kényelmes pozícióban otthon házi feladatot írni vagy olvasni, akkor az emeletes ágy alsó szintje ideális lounge lehet a számára.

Hogyan helyezzük el a gyerekszobában az emeletes ágyat?

Nincs különösebb hátránya az emeletes ágyaknak. Az előnyei közül a legnagyobb, hogy két ágy fér el egynek a helyén. Nagyjából 1,5 nm területen helyezkedik el, és két gyermek fekhelyét is biztosítja. Ajánljuk a szűkebb lakásokba, gyerekszobába, de a tágas terekbe egyaránt.

Igénytől függően helyezhetjük az ablaktól távolabb, az ajtóhoz közelebb vagy akár magasabb bútorok közé is. Figyeljünk arra, hogy semmi esetre se helyezzük az ablak, és párkány közvetlen közelébe az ágyat. Soha ne hagyjuk nyitva az ablakokat a gyerekszobában, és az ágyat pedig biztonságos távolságra helyezzük el a párkánytól.

Emeletes ágyak testvérpárnak

Az emeletes ágyak nemcsak pihenésre, hanem játékra is lehetőséget adnak. Testvérek esetében a hierarchia érzésének megtapasztalásában segíhetnek.