Koronavírus - NOE: aki nem támogatja a kormányt, a családosok ellen van

Vissza a címlapra
Koronavírus - NOE: aki nem támogatja a kormányt, a családosok ellen van

Aki a koronavírus-járvány idején nem támogatja a kormányt, az a családosok ellen van - jelentette ki Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke kedden az M1 aktuális csatornán.

Az elnök azt mondta, most összefogásra van szükség, és a helyzet közös megoldására.

Most az kell, hogy csökkenjen a bizonytalanság, és olyan körülmények legyenek, amiben a családok jobban tudnak teljesíteni, dolgozni - fogalmazott.

Kardosné Gyurkó Katalin kitért arra is, folyamatosan figyelik, hogy a járványban milyen nehézségekkel küzdenek a családok; az egyik ilyen a jövedelemmel kapcsolatos, hiszen vannak olyanok, akik elveszítették a munkájukat, mások pedig külföldről tértek haza.

Ezért is számított nagy segítségnek, hogy a kormány felfüggesztette a hiteltörlesztéseket az év végéig - fűzte hozzá.

A másik ilyen terület az oktatás, vagyis az, hogy miként tudnak otthon tanulni a diákok. Ez az elmúlt héten - Kardosné Gyurkó Katalin szerint - szépen "beállt", sokan kezdték el használni például a Kréta-rendszert, és elindult a digitális oktatás.

A harmadik kihívás maga az otthoni lét, illetve a home office, a negyedik pedig a gyermekek felügyelete.

Az utóbbival kapcsolatban megjegyezte, a szülőknek most a nagyszülőkről is gondoskodniuk kell, miközben az idősebbek köre nem tud részt venni a család életében, ezért egy teljesen új helyzet állt elő.

(MTI)