Kásler Miklós videó üzenete a Magyar Parasport napján

Vissza a címlapra
Kásler Miklós videó üzenete a Magyar Parasport napján

A fizikai nehézségek ellenére elhivatottan mutatnak példát a társadalom minden tagja számára, és bizonyítják, hogy megfelelő elszántsággal és szorgalommal minden nehézség leküzdhető és teljes életet lehet élni - mondta Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Magyar Parasport napja alkalmából közzétett köszöntő videójában.

A miniszter kiemelte: magyar testkultúra és sporttradíciók nagyon messzire nyúlnak vissza hagyományainkban, és a történelmünkben. A sport ma már a magyar identitás szerves része lett.

A sikeres teljesítmény egyik kulcsa, hogy a test és a lélek harmóniában legyen egymással, ugyanis az ember testben és lélekben szétválaszthatatlan - fogalmazott.

A tárcavezető ismertette: az országgyűlés 2017. december 12-én egyhangúan megszavazta azt a határozatot, amely február 22-ét a Magyar Parasport napjának nyilvánította.

A dátum kiválasztása szimbolikus: 1970-ben ezen a napon alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja, a magyar parasport pedig azóta kiemelkedő sikereket ért el a versenysportban is és a szabadidősportban is - tette hozzá.

A miniszter megköszönte mozgásukban korlátozott sportoló honfitársainknak, hogy a fizikai nehézségek ellenére elhivatottan mutatnak példát a társadalom minden tagja számára, és bizonyítják, hogy megfelelő elszántsággal és szorgalommal minden nehézség leküzdhető és teljes életet lehet élni.

Kásler Miklós hangsúlyozta: a társadalom elismeri azokat, akik kiváló sportteljesítményükkel a modern kor hőseivé és példaképeivé váltak.