Illat, íz, aroma – ez a pörkölt kávé!

Vissza a címlapra
Illat, íz, aroma – ez a pörkölt kávé!

Ha szemes kávét vásárolsz, akkor frissen őrölheted közvetlenül kávéfőzés előtt, így igazán friss kávét ihatsz. Számos fajta pörkölt szemes kávé közül választhatsz, a lágyabb ízű Arabica és a markáns ízű Robusta típusok közül.

Kávékülönlegességek

A Caffé Perté kínálatában többféle szemes kávé közül tudsz válogatni. A különböző arányú robusta-arabica kávészemekből készített keverékeik garantálják a frissen pörkölt kávé utánozhatatlan ízét!

A 100%-os arabica, illetve a specialty kávé kedvelőire is gondoltak, többféle termőterület kávéit megtalálhatod: Honduras, Etiópia, Cuba, Costa Rica. Számos fajta szemes kávét kínál a Caffé Perté. A legexkluzívabb Arabica kávékat kizárólag egy ültetvényről szedett alapanyagból állították össze.

Az olasz espresso aromáját kínálják a friss pörkölésű kávékkal, amelyekből kellemes ízű, sűrű italt lehet főzni. A gyümölcsös ízű Arabica és a krémes Robusta íze harmonizál az intenzív, fűszeres kávékeverékben. Ellenőrzött biogazdaságból is kínálnak kávét. Kávé-összeállításaik közül érdekesség a dohány, mogyoró és kakaó aromájú kávé.

Válaszd ki a kávékülönlegességek közül a kedvencedet! A kávé élénkít egész nap, sokféleképpen variálható és ízesíthető. Kóstold meg többféle változatát is!

Harminc év

A Caffé Perté kávéi közel 30 éve jelentek meg Magyarországon, és az olasz stílusú kávét képviselik.

A cég Magyarországon, saját pörkölőüzemében pörköli a kávét. A legjobb termelőktől beszerzett alapanyagot minőségi pörköléssel készítik el. Termékeiket a 30 év alatt felhalmozott szakmai tapasztalatuk segítségével állítják elő. A minőséget, a frissességet, az olasz garanciát és professzionalizmust jelentik a termékeik.

Variációk egy italra

Akár magadnak, akár ajándékba is beszerezheted a Caffé Pertétől a legolaszabb olasz kávét. Nézd meg a kínálatot és válaszd ki te is kedvenced! Érdemes szemes kávét választanod, hiszen a frissen őrölt kávé íze egyszerűen utánozhatatlan, akár kotyogós, akár karos kávégépben készíted a kávédat!

Mikor válaszd a cappuccinót? Olasz szokás szerint kizárólag reggeli mellé fogyasztják a vastag tejhabos krémes cappuccinót egy „olasz croissant", a cornetto mellé. Délután szigorúan már csak espressot fogyasztanak. Hogy miért? Azért nem isznak semmilyen tejes italt, mert számukra a tej csupán a reggeli része.

Mire figyelj a tökéletes cappuccino készítésekor? Fontos, hogy figyelj a hőmérsékletre, hogy elkerüld a túlhevítést. A tejet maximum 65 fokra gőzöld, mert a tej könnyen megég és elveszti édes ízét. Gőzölés közben figyeld a tejet, és amikor kezdenek buborékok képződni rajta, fejezd be a gőzölést. A tökéletes állag elérése érdekében ezt a lépést időzítsd precízen. Így elkészítve a cappuccino tökéletes lesz, a kávé, a tej és a hab harmóniáját érezheted minden kortyban.