Húsvéti dekoráció – így díszíts kültéren

Vissza a címlapra
Húsvéti dekoráció – így díszíts kültéren

Pár hét, és itt a húsvét! Ideje elkezdeni a dekorálást! Az ünnepi hangulat megteremtéséhez elengedhetetlen a húsvéti díszek elhelyezése beltéren és kültéren egyaránt. Cikkünkkel az utóbbihoz szeretnénk segítséget nyújtani.

Gyakran lehet látni, hogy a kültéri dekorációról elfeledkeznek, pedig legalább olyan fontos, mint a helyiségek díszítése. Továbbá figyelni kell arra, hogy az összhang meglegyen. Lenyűgöző húsvéti dekorációs elemek szerezhetőek be a DekorPlaza.hu oldaláról.

Az ajtó és a kertkapu díszítése

A kültéri díszítést az ajtó dekorálásával érdemes kezdeni. Ehhez jól jönnek a különleges ajtódíszek és kopogtatók. Azért is fontos erre kiemelt figyelmet fordítani, mert a vendégek elsőnek a bejárati ajtót látják meg, amikor vendégségbe érkeznek. Természetesen elegendő egy általános, tavaszi ajtódísz vagy kopogtató erre a célra, de bátran lehet kifejezetten húsvéti felirattal rendelkező változat mellett dönteni. Az előbbi előnye, hogy a tavaszi hónapok alatt végig élvezhető a látványuk, nem kell őket lecserélni az ünnep után.

A bejárati ajtó mellett a kertkapu is dekorálható. Arra azonban mindenképpen figyelni kell, hogy az ünnepi díszbe öltöztetett kertkapu harmonizáljon a bejárati ajtóval. Mindkét esetben kiemelt figyelmet kell fordítani a megfelelő rögzítésre, ugyanis annak hiányában a szeszélyes tavaszi viharok nagy kárt tudnak okozni a végeredményben.

Az erkély és a terasz ünnepi díszbe öltöztetése

A teraszról és az erkélyről sem szabad megfeledkezni. Amennyiben kevés a hely, érdemes kisebb méretű dekorelemeket választani. Vásárolhatóak például színes tojások vagy nyuszifigurák. Ha gyors megoldásra van szükség, akkor elegendő lehet csupán néhány fából készült húsvéti díszt kihelyezni.

Természetesen az időjárási viszonyokat itt is figyelembe kell venni, mint a kertkapu és a bejárati ajtó díszítésekor. Ha érheti eső a dekorációt, mindenképpen vízálló változatok mellett érdemes dönteni.

Kis méretű az erkély vagy a terasz?

A kis méretű erkélyek és teraszok esetében jó választás lehet a lógó dísz, ugyanis ezekkel is egyszerűen lehet húsvéti hangulatot varázsolni, azonban nem foglalnak nagy helyet. Természetesen a külső tér hangulatát figyelembe kell venni a dekorációs elemek kiválasztásakor. Amennyiben nehéznek tűnik a döntés, akkor a fából készült, illetve pasztellszínekben tündöklő dekorok biztosan jó választásnak bizonyulnak. Ezek a változatok mindenhol jól mutatnak.

Továbbá érdemes a cserepes növények közé apró húsvéti figurákat és tojásokat helyezni. Például kaphatóak olyan színes és mintás tojások, amelyek egyszerűen letűzhetők a növények földjébe. A dekorációs elemek kiválasztásakor ebben az esetben is figyelembe kell venni, hogy milyen színűek a virágok, és azokhoz illő elemeket kell beszerezni. A díszítés során minden esetben figyelni kell az összhangra, ez ebben az esetben sincs másképp.